Varză cu Costiță la Cuptor



VARZĂ CU COSTIȚĂ LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 varză crudă mare
- 2 linguri de unt
- 300 g costiță afumată
- 2 linguri de pesmet
- 1 pahar de smîntînă
- sare


Mod de preparare


Se curăță varza de foile veștede, apoi se spală și se desface
foaie cu foaie.
Se clocotesc foile de farză în apă cu sare zece minute,
după care se scot și se scurg.
Se înlătură partea tare de la foile de varză, iar partea moale
se pune într-o cratiță unsă cu două linguri de unt, în strat
gros de 2 - 3 cm.
Peste foile de varză se pun fășii de costiță și jumătate din
cantitatea de smîntînă.
Se pune alt strat de foi de varză, se acoperă cu smîntînă
și pesmet și se introduce cratița în cuptorul fierbinte,
pentru o jumătate de oră.
Se adaugă puțină apă caldă peste mîncare, se potrivește de
sare și se continuă fierberea încă o jumătate de oră.
Se servește fierbinte, tăiată felii groase, acoperite cu sos de
roșii îndulcit.


Varză cu Costiță la Cuptor



VARZĂ CU COSTIȚĂ LA CUPTOR


Ingrediente

- 1 varză crudă mare
- 2 linguri de unt
- 300 g costiță afumată
- 2 linguri de pesmet
- 1 pahar de smîntînă
- sare


Mod de preparare


Se curăță varza de foile veștede, apoi se spală și se desface
foaie cu foaie.
Se clocotesc foile de farză în apă cu sare zece minute,
după care se scot și se scurg.
Se înlătură partea tare de la foile de varză, iar partea moale
se pune într-o cratiță unsă cu două linguri de unt, în strat
gros de 2 - 3 cm.
Peste foile de varză se pun fășii de costiță și jumătate din
cantitatea de smîntînă.
Se pune alt strat de foi de varză, se acoperă cu smîntînă
și pesmet și se introduce cratița în cuptorul fierbinte,
pentru o jumătate de oră.
Se adaugă puțină apă caldă peste mîncare, se potrivește de
sare și se continuă fierberea încă o jumătate de oră.
Se servește fierbinte, tăiată felii groase, acoperite cu sos de
roșii îndulcit.


Tăiței de Varză



TĂIȚEI DE VARZĂ


Ingrediente


- 1/2 varză murată
- 2 ouă
- 1 cană de făină
- 1 ceașcă de ulei




Mod de preparare


Varza se ține în apă rece, apoi se toacă fideluță.
Se stoarce în mînă și se amestecă cu două ouă
întregi și o cană de făină.
Din aluatul obținut se fac tăiței mari cît un deget,
care se pun la fiert în apă clocotită.
Se scot cînd se ridică deasupra oalei, se scurg
și se prăjesc în ulei fierbinte.
Tăițeii de varză se servesc ca garnitură la
mîncărurile dulci.




Tăiței de Varză



TĂIȚEI DE VARZĂ


Ingrediente


- 1/2 varză murată
- 2 ouă
- 1 cană de făină
- 1 ceașcă de ulei




Mod de preparare


Varza se ține în apă rece, apoi se toacă fideluță.
Se stoarce în mînă și se amestecă cu două ouă
întregi și o cană de făină.
Din aluatul obținut se fac tăiței mari cît un deget,
care se pun la fiert în apă clocotită.
Se scot cînd se ridică deasupra oalei, se scurg
și se prăjesc în ulei fierbinte.
Tăițeii de varză se servesc ca garnitură la
mîncărurile dulci.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții