Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Varză cu Costiță la Cuptor
VARZĂ CU COSTIȚĂ LA CUPTOR
Ingrediente
- 1 varză crudă mare
- 2 linguri de unt
- 300 g costiță afumată
- 2 linguri de pesmet
- 1 pahar de smîntînă
- sare
Mod de preparare
Se curăță varza de foile veștede, apoi se spală și se desface
foaie cu foaie.
Se clocotesc foile de farză în apă cu sare zece minute,
după care se scot și se scurg.
Se înlătură partea tare de la foile de varză, iar partea moale
se pune într-o cratiță unsă cu două linguri de unt, în strat
gros de 2 - 3 cm.
Peste foile de varză se pun fășii de costiță și jumătate din
cantitatea de smîntînă.
Se pune alt strat de foi de varză, se acoperă cu smîntînă
și pesmet și se introduce cratița în cuptorul fierbinte,
pentru o jumătate de oră.
Se adaugă puțină apă caldă peste mîncare, se potrivește de
sare și se continuă fierberea încă o jumătate de oră.
Se servește fierbinte, tăiată felii groase, acoperite cu sos de
roșii îndulcit.
Varză cu Costiță la Cuptor
VARZĂ CU COSTIȚĂ LA CUPTOR
Ingrediente
- 1 varză crudă mare
- 2 linguri de unt
- 300 g costiță afumată
- 2 linguri de pesmet
- 1 pahar de smîntînă
- sare
Mod de preparare
Se curăță varza de foile veștede, apoi se spală și se desface
foaie cu foaie.
Se clocotesc foile de farză în apă cu sare zece minute,
după care se scot și se scurg.
Se înlătură partea tare de la foile de varză, iar partea moale
se pune într-o cratiță unsă cu două linguri de unt, în strat
gros de 2 - 3 cm.
Peste foile de varză se pun fășii de costiță și jumătate din
cantitatea de smîntînă.
Se pune alt strat de foi de varză, se acoperă cu smîntînă
și pesmet și se introduce cratița în cuptorul fierbinte,
pentru o jumătate de oră.
Se adaugă puțină apă caldă peste mîncare, se potrivește de
sare și se continuă fierberea încă o jumătate de oră.
Se servește fierbinte, tăiată felii groase, acoperite cu sos de
roșii îndulcit.
Tăiței de Varză
TĂIȚEI DE VARZĂ
Ingrediente
- 1/2 varză murată
- 2 ouă
- 1 cană de făină
- 1 ceașcă de ulei
Mod de preparare
Varza se ține în apă rece, apoi se toacă fideluță.
Se stoarce în mînă și se amestecă cu două ouă
întregi și o cană de făină.
Din aluatul obținut se fac tăiței mari cît un deget,
care se pun la fiert în apă clocotită.
Se scot cînd se ridică deasupra oalei, se scurg
și se prăjesc în ulei fierbinte.
Tăițeii de varză se servesc ca garnitură la
mîncărurile dulci.
Tăiței de Varză
TĂIȚEI DE VARZĂ
Ingrediente
- 1/2 varză murată
- 2 ouă
- 1 cană de făină
- 1 ceașcă de ulei
Mod de preparare
Varza se ține în apă rece, apoi se toacă fideluță.
Se stoarce în mînă și se amestecă cu două ouă
întregi și o cană de făină.
Din aluatul obținut se fac tăiței mari cît un deget,
care se pun la fiert în apă clocotită.
Se scot cînd se ridică deasupra oalei, se scurg
și se prăjesc în ulei fierbinte.
Tăițeii de varză se servesc ca garnitură la
mîncărurile dulci.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții