Mușchiuleț Fiert în Vin





MUȘCHIULEȚ FIERT ÎN VIN




Mușchii spatelui se scot cu atenție, se pun la fiert
în apă caldă, cu sare și condimente.
Cînd apa a scăzut cu două degete sub nivelul
inițial, se adaugă 1 litru de vin alb și se continuă
fierberea.
Se răcește în zeama în care a fiert și apoi se scoate
se leagă strîns cu o sfoară subțire.
Se atîrnă în cui, afară în curent de aer, și se usucă
o săptămînă.
Se poate servi ca aperitiv, sau se poate păstra peste
iarnă, dacă se afumă cîteva ore.
Se servește ca aperitiv și lîngă omlete sau ochiuri
preparate în unt.








Mușchiuleț Fiert în Vin





MUȘCHIULEȚ FIERT ÎN VIN




Mușchii spatelui se scot cu atenție, se pun la fiert
în apă caldă, cu sare și condimente.
Cînd apa a scăzut cu două degete sub nivelul
inițial, se adaugă 1 litru de vin alb și se continuă
fierberea.
Se răcește în zeama în care a fiert și apoi se scoate
se leagă strîns cu o sfoară subțire.
Se atîrnă în cui, afară în curent de aer, și se usucă
o săptămînă.
Se poate servi ca aperitiv, sau se poate păstra peste
iarnă, dacă se afumă cîteva ore.
Se servește ca aperitiv și lîngă omlete sau ochiuri
preparate în unt.








Jambon Fiert în Vin




JAMBON FIERT ÎN VIN


Ingrediente

- pulpa din spate
- boabe de piper
- boabe de ienibahar
- 1 foaie de dafin
- căpățînă de usturoi
- 3 litri de vin alb


 Mod de preparare


Pulpa se curăță de pe os, se rade cu cuțitul pentru ca
șoriciul să fie alb și curat și se spală cu apă rece.
Se sărează și se piperează ușor, se pune la fiert în apă
caldă, în care s-au adăugat condimente ( usturoi, foi de
dafin, ienibahar, piper boabe ).
Se fierbe la foc mic pînă cînd apa ( care a acoperit la
început jambonul ) a scăzut două degete sub nivelul
inițial.
Atunci se adaugă vinul și se lasă să fiarbă două ore.
Se răcește în vasul în care a fiert.
Se scoate, se strînge bine, dîndu-i forma pe care a avut-o
inițial, se leagă cu sfoară subțire și se lasă în curent de
aer pentru a se usca.
Pentru păstrare îndelungată, jambonul se ține o zi la fum.


Jambon Fiert în Vin




JAMBON FIERT ÎN VIN


Ingrediente

- pulpa din spate
- boabe de piper
- boabe de ienibahar
- 1 foaie de dafin
- căpățînă de usturoi
- 3 litri de vin alb


 Mod de preparare


Pulpa se curăță de pe os, se rade cu cuțitul pentru ca
șoriciul să fie alb și curat și se spală cu apă rece.
Se sărează și se piperează ușor, se pune la fiert în apă
caldă, în care s-au adăugat condimente ( usturoi, foi de
dafin, ienibahar, piper boabe ).
Se fierbe la foc mic pînă cînd apa ( care a acoperit la
început jambonul ) a scăzut două degete sub nivelul
inițial.
Atunci se adaugă vinul și se lasă să fiarbă două ore.
Se răcește în vasul în care a fiert.
Se scoate, se strînge bine, dîndu-i forma pe care a avut-o
inițial, se leagă cu sfoară subțire și se lasă în curent de
aer pentru a se usca.
Pentru păstrare îndelungată, jambonul se ține o zi la fum.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții