Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Frigărui din Măruntaie de Oaie
FRIGĂRUI DIN MĂRUNTAIE DE OAIE
Ingrediente
- inimă
- ficat
- plămîni
- rinichi
- 200 g carne macră
- usturoi
- sare
- piper
- ulei
- 1 ceapă
- legume de sezon
Mod de preparare
Se scot măruntaiele, se spală și se taie bucăți potrivit
de mari, se înșiruie pe o frigare asortate între ele cu
felii de carne, de ceapă și ardei gras.
Fiecare felie de carne se unge cu sare, piper măcinat
și ulei.
Frigarea se pune direct pe jar sau pe grătar și se frige
la foc iute fiecare bucată de carne și măruntaie.
Cînd friptura este gata, se stropește cu usturoi pisat și
se servește cu garnitură de legume.
Frigărui din Măruntaie de Oaie
FRIGĂRUI DIN MĂRUNTAIE DE OAIE
Ingrediente
- inimă
- ficat
- plămîni
- rinichi
- 200 g carne macră
- usturoi
- sare
- piper
- ulei
- 1 ceapă
- legume de sezon
Mod de preparare
Se scot măruntaiele, se spală și se taie bucăți potrivit
de mari, se înșiruie pe o frigare asortate între ele cu
felii de carne, de ceapă și ardei gras.
Fiecare felie de carne se unge cu sare, piper măcinat
și ulei.
Frigarea se pune direct pe jar sau pe grătar și se frige
la foc iute fiecare bucată de carne și măruntaie.
Cînd friptura este gata, se stropește cu usturoi pisat și
se servește cu garnitură de legume.
Limbă de Oaie cu Sos de Legume
LIMBĂ DE OAIE CU SOS DE LEGUME
Ingrediente
- 6 - 10 limbi de oaie
- 3 cepe
- 3 morcovi
- 1 țelină
- 1 gulie
- 1 ceașcă de unt
- 1 pahar de vin alb
- 3 cuișoare
- scorțișoară
- 1 linguriță de făină
- sare
- piper
Mod de preparare
Se spală carnea și se pune la fiert cu apă rece cît s-o acopere
și cu un praf de sare.
Se fierbe pînă cînd furculița pătrunde ușor în ea.
Se scoate fiecare limbă se curăță de pielița groasă de deasupra,
apoi se taie felii și se așază pe un platou.
Separat se curăță zarzavatul, se taie fideluță după ce s-a spălat
bine și se pune într-un vas emailat cu o ceașcă de unt.
Se înmoaie pe foc mic și se adaugă vinul și o ceașcă de apă.
Se sărează după gust, se acoperă cratița și se fierbe o jumătate
de oră.
Cînd este bine fiert, se trece zarzavatul prin sită, se leagă cu o
linguriță de făină și se pune din nou la fiert zece minute.
Sosul se toarnă fierbinte peste feliile de limbă și se servesc imediat.
Limbă de Oaie cu Sos de Legume
LIMBĂ DE OAIE CU SOS DE LEGUME
Ingrediente
- 6 - 10 limbi de oaie
- 3 cepe
- 3 morcovi
- 1 țelină
- 1 gulie
- 1 ceașcă de unt
- 1 pahar de vin alb
- 3 cuișoare
- scorțișoară
- 1 linguriță de făină
- sare
- piper
Mod de preparare
Se spală carnea și se pune la fiert cu apă rece cît s-o acopere
și cu un praf de sare.
Se fierbe pînă cînd furculița pătrunde ușor în ea.
Se scoate fiecare limbă se curăță de pielița groasă de deasupra,
apoi se taie felii și se așază pe un platou.
Separat se curăță zarzavatul, se taie fideluță după ce s-a spălat
bine și se pune într-un vas emailat cu o ceașcă de unt.
Se înmoaie pe foc mic și se adaugă vinul și o ceașcă de apă.
Se sărează după gust, se acoperă cratița și se fierbe o jumătate
de oră.
Cînd este bine fiert, se trece zarzavatul prin sită, se leagă cu o
linguriță de făină și se pune din nou la fiert zece minute.
Sosul se toarnă fierbinte peste feliile de limbă și se servesc imediat.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții