Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Carnea de Miel cu Ciuperci
CARNE DE MIEL CU CIUPERCI
Ingrediente
- 1 kg carne de miel
- 250 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1/2 lămîie
- sare
- piper
- 1 ceașcă de vin
- verdeață tocată
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ceașcă de ulei
Mod de preparare
Carnea se spală, se taie felii și se rumenește în ulei încins.
Se scot feliile de carne pe o farfurie, după care se toacă
ceapa și ciupercile, se pun împreună în uleiul rămas și se
călesc cu vasul acoperit.
Cînd ciupercile s-au înmuiat, se adaugă sare, piper, verdeață
tocată și un pahar de vin alb.
Se pune carnea în cratiță peste ciuperci și se acoperă cu apă
caldă.
Se lasă pe foc mic să scadă iar cînd este gata, se acrește
mîncarea ușor cu zeamă de lămîie sau se garnisește cu felii
de lămîie.
Se servește cu smîntînă turnată deasupra și cu mămăliguță
caldă.
Carnea de Miel cu Ciuperci
CARNE DE MIEL CU CIUPERCI
Ingrediente
- 1 kg carne de miel
- 250 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1/2 lămîie
- sare
- piper
- 1 ceașcă de vin
- verdeață tocată
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ceașcă de ulei
Mod de preparare
Carnea se spală, se taie felii și se rumenește în ulei încins.
Se scot feliile de carne pe o farfurie, după care se toacă
ceapa și ciupercile, se pun împreună în uleiul rămas și se
călesc cu vasul acoperit.
Cînd ciupercile s-au înmuiat, se adaugă sare, piper, verdeață
tocată și un pahar de vin alb.
Se pune carnea în cratiță peste ciuperci și se acoperă cu apă
caldă.
Se lasă pe foc mic să scadă iar cînd este gata, se acrește
mîncarea ușor cu zeamă de lămîie sau se garnisește cu felii
de lămîie.
Se servește cu smîntînă turnată deasupra și cu mămăliguță
caldă.
Friptură de Miel Învelită
FRIPTURĂ DE MIEL ÎNVELITĂ
Ingrediente
- 2 kg pulpă de miel
- 200 g slănină afumată
- 1 pahar de vin alb
- usturoi
- 1/2 lămîie
- cimbru
- sare
- piper boabe
- 1 ceașcă de ulei
Mod de preparare
Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui
cuțit ascuțit și se așază într-o formă de sticlă incasabilă.
Se freacă carnea cu lămîie, apoi cu mujdei de usturoi
și cimbru.
În tavă se adaugă o ceașcă de ulei și o ceașcă de apă sau
supă.
Peste friptură astfel pregătită se pune slănină afumată
tăiată fîșii subțiri.
Se introduce forma în cuptor și se frige carnea la foc iute.
În formă se pune boabe și de piper, iar după o oră se
adaugă vinul ( în lipsă de vin se poate folosi coniac ).
Cînd friptura s-a rumenit pe ambele părți, se scoate și
se înlătură slănina.
Se taie felii groase și se servește fierbinte, cu salată verde.
Friptură de Miel Învelită
FRIPTURĂ DE MIEL ÎNVELITĂ
Ingrediente
- 2 kg pulpă de miel
- 200 g slănină afumată
- 1 pahar de vin alb
- usturoi
- 1/2 lămîie
- cimbru
- sare
- piper boabe
- 1 ceașcă de ulei
Mod de preparare
Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui
cuțit ascuțit și se așază într-o formă de sticlă incasabilă.
Se freacă carnea cu lămîie, apoi cu mujdei de usturoi
și cimbru.
În tavă se adaugă o ceașcă de ulei și o ceașcă de apă sau
supă.
Peste friptură astfel pregătită se pune slănină afumată
tăiată fîșii subțiri.
Se introduce forma în cuptor și se frige carnea la foc iute.
În formă se pune boabe și de piper, iar după o oră se
adaugă vinul ( în lipsă de vin se poate folosi coniac ).
Cînd friptura s-a rumenit pe ambele părți, se scoate și
se înlătură slănina.
Se taie felii groase și se servește fierbinte, cu salată verde.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții