Miel Haiducesc




MIEL HAIDUCESC


Ingrediente

- 1 miel
- 4 - 5 cepe mari
- sare
- piper măcinat
- 1 pahar de ulei
- 1 pahar de vin
- usturoi



Mod de preparare

Mielul se taie, se scot intestinele și măruntaiele, se lasă
cu blană sau se jupoaie și se frige întreg, înfipt într-o
frigare mare.
Se face foc viu de vreascuri sau de curpeni de viță de
vie, se proptește frigarea pe doi stîlpi la 1 metru înălțime
și se frige mielul cînd se rumenește.
Cavitatea abdominală a mielului se spală și se umplu cu
cepele tocate și un pahar de vin alb.
Mielul se sărează pe dinafară și se piperează după gust,
după care se unge cu ulei.
Frigarea durează cel puțin două ore.



Miel Haiducesc




MIEL HAIDUCESC


Ingrediente

- 1 miel
- 4 - 5 cepe mari
- sare
- piper măcinat
- 1 pahar de ulei
- 1 pahar de vin
- usturoi



Mod de preparare

Mielul se taie, se scot intestinele și măruntaiele, se lasă
cu blană sau se jupoaie și se frige întreg, înfipt într-o
frigare mare.
Se face foc viu de vreascuri sau de curpeni de viță de
vie, se proptește frigarea pe doi stîlpi la 1 metru înălțime
și se frige mielul cînd se rumenește.
Cavitatea abdominală a mielului se spală și se umplu cu
cepele tocate și un pahar de vin alb.
Mielul se sărează pe dinafară și se piperează după gust,
după care se unge cu ulei.
Frigarea durează cel puțin două ore.



Mușchi de Miel cu Smîntînă




MUȘCHI DE MIEL CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1/2 kg mușchi de miel
- 1 cană de smîntînă
- 2 linguri de mărat tocat
- sare
- 1 linguriță de făină
- 1 ceașcă de ulei



Mod de preparare


Mușchiul se scoate, se spală și se șterge cu un prosop curat.
Se taie felii groase, care se pun în ulei încins.
Cînd carnea s-a albit, se scoate pe o farfurie.
În uleiul rămas se adaugă smîntîna și făina desfăcută într-o
ceașcă de apă caldă.
Se pun feliile de mușchi, se sărează și se adaugă mărar tocat.
Se acoperă cratița cu un capac și se fierbe la foc mic.
Se servește fierbinte, cu mămăliguță caldă.



Mușchi de Miel cu Smîntînă




MUȘCHI DE MIEL CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1/2 kg mușchi de miel
- 1 cană de smîntînă
- 2 linguri de mărat tocat
- sare
- 1 linguriță de făină
- 1 ceașcă de ulei



Mod de preparare


Mușchiul se scoate, se spală și se șterge cu un prosop curat.
Se taie felii groase, care se pun în ulei încins.
Cînd carnea s-a albit, se scoate pe o farfurie.
În uleiul rămas se adaugă smîntîna și făina desfăcută într-o
ceașcă de apă caldă.
Se pun feliile de mușchi, se sărează și se adaugă mărar tocat.
Se acoperă cratița cu un capac și se fierbe la foc mic.
Se servește fierbinte, cu mămăliguță caldă.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții