Pastramă de Oaie Afumată



PASTRAMĂ DE OAIE AFUMATĂ


Ingrediente

- 1 pulpă de oaie
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- usturoi
- piper măcinat
- cimbru


Mod de preparare


Se scoate osul de la pulpă, se desface carnea și se bate
cu un bătător de lemn.
Se sărează și se piperează după gust, se unge cu mujdei
de usturoi și cu ulei.
Se lasă astfel pregătită o oră, după care se rulează dîndu-i
forma pe care a avut-o inițial și se leagă cu o sfoară tare.
Se atîrnă la gura hornului unde iese fum și se lasă de pe
o zi pe alta.
Pastrama se servește ca aperitiv sau se prăjește în ulei și
se servește cu mămăliguță caldă.


Pastramă de Oaie Afumată



PASTRAMĂ DE OAIE AFUMATĂ


Ingrediente

- 1 pulpă de oaie
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- usturoi
- piper măcinat
- cimbru


Mod de preparare


Se scoate osul de la pulpă, se desface carnea și se bate
cu un bătător de lemn.
Se sărează și se piperează după gust, se unge cu mujdei
de usturoi și cu ulei.
Se lasă astfel pregătită o oră, după care se rulează dîndu-i
forma pe care a avut-o inițial și se leagă cu o sfoară tare.
Se atîrnă la gura hornului unde iese fum și se lasă de pe
o zi pe alta.
Pastrama se servește ca aperitiv sau se prăjește în ulei și
se servește cu mămăliguță caldă.


Pastramă de Oaie




PASTRAMĂ DE OAIE


Ingrediente

- 1/2 oaie tînără
- sare
- 1 litru de vin
- chimen
- usturoi


Mod de preparare


Carnea se curăță de oase și de grăsime, se taie bucăți mari
de 1 kg, groase doar de 4 cm, se presară pe fiecare bucată
de carne un strat de sare și se pun bucățile una peste alta,
într-un lighean mare.
Timp de zece zile, carnea se întoarce în fiecare zi, apoi se
scoate și se spală în două ape reci.
Se lasă să se scurgă și se pun bucățile de carne pe o scîndură,
acoperite cu o pînză subțire.
Se pun deasupra greutăți care să le preseze.
Greutățile se scot după 24 de ore.
Într-un vas adînc se pune vinul amestecat cu sare, chimen și
usturoi pisat.
Se introduce carnea în vas și se păstrează 10 ore, după care se
scoate și se usucă înșirată sau legată cu o sfoară tare.
Se usucă în curent de aer mai multe zile, după care se poate
consuma friptă pe grătar sau prăjită în tigaie.
Pastrama de oaie se servește cu mămăliguță caldă.



Pastramă de Oaie




PASTRAMĂ DE OAIE


Ingrediente

- 1/2 oaie tînără
- sare
- 1 litru de vin
- chimen
- usturoi


Mod de preparare


Carnea se curăță de oase și de grăsime, se taie bucăți mari
de 1 kg, groase doar de 4 cm, se presară pe fiecare bucată
de carne un strat de sare și se pun bucățile una peste alta,
într-un lighean mare.
Timp de zece zile, carnea se întoarce în fiecare zi, apoi se
scoate și se spală în două ape reci.
Se lasă să se scurgă și se pun bucățile de carne pe o scîndură,
acoperite cu o pînză subțire.
Se pun deasupra greutăți care să le preseze.
Greutățile se scot după 24 de ore.
Într-un vas adînc se pune vinul amestecat cu sare, chimen și
usturoi pisat.
Se introduce carnea în vas și se păstrează 10 ore, după care se
scoate și se usucă înșirată sau legată cu o sfoară tare.
Se usucă în curent de aer mai multe zile, după care se poate
consuma friptă pe grătar sau prăjită în tigaie.
Pastrama de oaie se servește cu mămăliguță caldă.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții