Roșii Umplute



ROȘII UMPLUTE


Ingrediente

- 1/2 kg carne tocată
- 10 roșii potrivite
- 1 ceapă
- 2 linguri de verdeață tocată
- 1 felie de pîine
- 1 ceașcă de orez
- 1 lingură de bulion
- 1 ou
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare

Se pune carnea tocată într-o farfurie adîncă și se amestecă
bine cu oul, ceapa tocată, orezul ales și spălat în mai multe
ape, verdeața tocată și o linguriță de bulion.
Se adaugă sare și piper măcinat, se omogenizează și se lasă
deoparte.
Roșiile se spală și se golesc de miez, se lasă să se scurgă bine,
după care se umplu cu amestecul de carne.
Cînd sînt gata umplute, se acoperă roșiile cu căpăcelele care
s-au tăiat atunci cînd au fost golite, apoi se așază într-o
cratiță cu pereți înalți, se acoperă cu apă caldă.
Mîncarea se fierbe la foc mic sau se introduce direct în cuptor.
Cînd orezul este fiert, mîncarea este gata.
Se desface o linguriță de făină în apă rece și se răstoarnă
peste sosul mîncării.
Se mai lasă zece minute să scadă la cuptor, apoi se stinge focul
și se lasă mîncarea să se răcească un sfert de oră înainte de a
o servi.
Peste sos se pune la fiert o parte din miezul roșiilor sau o
linguriță de bulion și ulei.
Roșiile umplute se servesc cu smîntînă.





Roșii Umplute



ROȘII UMPLUTE


Ingrediente

- 1/2 kg carne tocată
- 10 roșii potrivite
- 1 ceapă
- 2 linguri de verdeață tocată
- 1 felie de pîine
- 1 ceașcă de orez
- 1 lingură de bulion
- 1 ou
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare

Se pune carnea tocată într-o farfurie adîncă și se amestecă
bine cu oul, ceapa tocată, orezul ales și spălat în mai multe
ape, verdeața tocată și o linguriță de bulion.
Se adaugă sare și piper măcinat, se omogenizează și se lasă
deoparte.
Roșiile se spală și se golesc de miez, se lasă să se scurgă bine,
după care se umplu cu amestecul de carne.
Cînd sînt gata umplute, se acoperă roșiile cu căpăcelele care
s-au tăiat atunci cînd au fost golite, apoi se așază într-o
cratiță cu pereți înalți, se acoperă cu apă caldă.
Mîncarea se fierbe la foc mic sau se introduce direct în cuptor.
Cînd orezul este fiert, mîncarea este gata.
Se desface o linguriță de făină în apă rece și se răstoarnă
peste sosul mîncării.
Se mai lasă zece minute să scadă la cuptor, apoi se stinge focul
și se lasă mîncarea să se răcească un sfert de oră înainte de a
o servi.
Peste sos se pune la fiert o parte din miezul roșiilor sau o
linguriță de bulion și ulei.
Roșiile umplute se servesc cu smîntînă.





Perișoare cu Smîntînă



PERIȘOARE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1/2 kg carne tocată
- 2 cepe
- sare
- piper măcinat
- 1 cartof fiert
- verdeață tocată
- 1 ceașcă ulei
- 1 cană smîntînă


Mod de preparare


Se dau cepele și cartoful prin mașina de tocat și se amestecă
cu verdeața tăcată mărunt, sare, piper și carnea tocată.
Amestecul se omogenizează și se fac din el perișoare potrivit
de mari, care se pun să fiarbă în apă clocotită.
Se lucrează cu mîna umedă, pentru ca perișoarele să nu se
desfacă.
Cînd se pun să fiarbă, se micșorează focul.
Cînd se ridică deasupra apei, se scot cu o lingură de lemn și
se pun într-o cratiță emailată, se acoperă cu o cană de smîntînă,
se fierb încet pe marginea plitei un sfert de oră.
Se iau de pe foc, se presară deasupra verdeață tocată mărunt și
se servesc calde, cu pîine proaspătă.




Perișoare cu Smîntînă



PERIȘOARE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1/2 kg carne tocată
- 2 cepe
- sare
- piper măcinat
- 1 cartof fiert
- verdeață tocată
- 1 ceașcă ulei
- 1 cană smîntînă


Mod de preparare


Se dau cepele și cartoful prin mașina de tocat și se amestecă
cu verdeața tăcată mărunt, sare, piper și carnea tocată.
Amestecul se omogenizează și se fac din el perișoare potrivit
de mari, care se pun să fiarbă în apă clocotită.
Se lucrează cu mîna umedă, pentru ca perișoarele să nu se
desfacă.
Cînd se pun să fiarbă, se micșorează focul.
Cînd se ridică deasupra apei, se scot cu o lingură de lemn și
se pun într-o cratiță emailată, se acoperă cu o cană de smîntînă,
se fierb încet pe marginea plitei un sfert de oră.
Se iau de pe foc, se presară deasupra verdeață tocată mărunt și
se servesc calde, cu pîine proaspătă.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții