Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Perișoare cu Smîntînă
PERIȘOARE CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 1/2 kg carne tocată
- 2 cepe
- sare
- piper măcinat
- 1 cartof fiert
- verdeață tocată
- 1 ceașcă ulei
- 1 cană smîntînă
Mod de preparare
Se dau cepele și cartoful prin mașina de tocat și se amestecă
cu verdeața tăcată mărunt, sare, piper și carnea tocată.
Amestecul se omogenizează și se fac din el perișoare potrivit
de mari, care se pun să fiarbă în apă clocotită.
Se lucrează cu mîna umedă, pentru ca perișoarele să nu se
desfacă.
Cînd se pun să fiarbă, se micșorează focul.
Cînd se ridică deasupra apei, se scot cu o lingură de lemn și
se pun într-o cratiță emailată, se acoperă cu o cană de smîntînă,
se fierb încet pe marginea plitei un sfert de oră.
Se iau de pe foc, se presară deasupra verdeață tocată mărunt și
se servesc calde, cu pîine proaspătă.
Postare
ANPC Termeni și Condiții