Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Rasol cu Sos de Hrean
RASOL CU SOS DE HREAN
Ingrediente
- 1 rasol de vacă
- cîteva rasoluri de porc
- urechi de porc
- 4 morcovi
- o ceapă
- 1 țelină
- sare
- hrean
- 4 linguri de oțet
- 10 litri de apă
Mod de preparare
Picioarele de porc se pîrlesc pe foc viu, se rad cu lama
cuțitului, se freacă bine cu mălai și se spală în mai
multe ape.
Rasolul de vacă și picioarele de porc se pun într-un vas
mare, împreună cu urechile de porc și cîteva tacîmuri
de pasăre.
Se acoperă cu 10 litri de apă și se fierb în vasul descoperit,
la foc potrivit.
La mijlocul timpului de fierbere se adaugă zarzavatul
pentru supă, curățat și spălat, tăiat felii mari și o lingură
de sare.
Cînd carnea se desprinde de pe os, se trage oala de pe foc
și se lasă să se răcescă puțin.
Se curăță carnea, se pune într-un castron adînc, se acoperă
cu zeamă în care a fiert și cu sos de hrean și oțet.
Hreanul se dă pe răzătoare, se freacă puțin cu sare și patru
linguri de oțet, se stinge cu zeamă de carne și se răstoarnă
peste carnea din castron.
Se servește caldă, cu pîine proaspătă.
Din restul de carne se poate prepara o răcitură.
Postare
ANPC Termeni și Condiții