Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Tocană Picantă cu Carne de Porc
TOCANĂ PICANTĂ CU CARNE DE PORC
Ingrediente
- 1/2 kg carne macră de porc
- 4 cepe mari
- 100 g ciuperci
- usturoi
- verdeață tocată
- 1 linguriță boia de ardei
- sare
- piper
- 1 ceașcă de ulei
- smîntînă
Mod de preparare
Se spală carnea, se taie și se prăjește în ulei încins.
Cînd este ușor rumenită, se scoate carnea pe o
farfurie și se păstrează la cald.
Separat se toacă cepele și se pun să se călească în
uleiul în care s-a prăjit carnea, cu o ceașcă de apă.
Se lucrează cu vasul acoperit.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă ciupercile
spălate și tăiate felii subțiri, cîteva fire de usturoi
tocate mărunt și cîteva boabe de piper.
Se fierb pe foc mic un sfert de oră, după care se
adaugă carnea și o ceașcă de supă sau de apă caldă.
Mîncarea se sărează după gust și se lasă să fiarbă
pînă cînd ciupercile se pot consuma.
Atunci se adaugă un pahar de smîntînă, se ia vasul de
pe foc și se lasă pe marginea plitei zece minute.
Se servește caldă, cu mămăliguță boierească sau cu
pîine proaspătă.
Mîncarea se colorează cu o linguriță de boia de ardei,
înainte de a se adaugă smîntîna și se servește cu
verdeață tocată deasupra.
Postare
ANPC Termeni și Condiții