Inimă cu Smîntînă




INIMĂ CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg inimă de vacă sau de porc
- 2 cepe
- 3 linguri de unt
- 1 pahar de smîntînă
- 1 linguriță de făină
- sare
- piper



Mod de preparare


Se spală inima, se curăță de zgîrciuri, se taie felii groase
de 2 - 3 cm și se așază în strat subțire cu unt și o ceapă
tocată.
Se pune alt strat de felii de inimă, se acoperă cu ceapa
tocată sau tăiată felii subțiri, deasupra se toarnă o ceașcă
de apă și se lasă pe foc mic să fiarbă înăbușit.
Cînd ceapa s-a înmuiat, se mai adaugă apă, sare și piper măcinat.
Se lasă să mai fiarbă pînă cînd inima se poate consuma.
Se face un sos dintr-un pahar de smîntînă și o linguriță
de făină care se răstoarnă peste mîncare, se mai lasă zece
minute, timp necesar să fiarbă făina, apoi se ia de pe foc.
Se servește totul fierbinte.





Inimă cu Smîntînă




INIMĂ CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg inimă de vacă sau de porc
- 2 cepe
- 3 linguri de unt
- 1 pahar de smîntînă
- 1 linguriță de făină
- sare
- piper



Mod de preparare


Se spală inima, se curăță de zgîrciuri, se taie felii groase
de 2 - 3 cm și se așază în strat subțire cu unt și o ceapă
tocată.
Se pune alt strat de felii de inimă, se acoperă cu ceapa
tocată sau tăiată felii subțiri, deasupra se toarnă o ceașcă
de apă și se lasă pe foc mic să fiarbă înăbușit.
Cînd ceapa s-a înmuiat, se mai adaugă apă, sare și piper măcinat.
Se lasă să mai fiarbă pînă cînd inima se poate consuma.
Se face un sos dintr-un pahar de smîntînă și o linguriță
de făină care se răstoarnă peste mîncare, se mai lasă zece
minute, timp necesar să fiarbă făina, apoi se ia de pe foc.
Se servește totul fierbinte.





Creier Pane



CREIER PANE


Ingrediente


- 1 creier de vacă
- 4 linguri de pesmet
- 2 linguri de făină
- 2 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 salată verde
- 1 lămîie



Mod de preparare

Creierul se ține o oră în apă rece, apoi se spală și se pun la fiert
în apă caldă cu puțină sare.
Se scoate după zece minute, se răcește și se curăță de pielițe.
Se taie felii groase care se dau prin făină, apoi prin ou și prin
pesmet.
Creierul astfel pregătit se prăjește în ulei încins și se așază pe
un platou decorat cu frunze de salată verde.
Peste feliile de creier pane se stoarce lămîie.
Se servește cu garnitură de ciuperci sau de cartofi prăjiți și cu
salată de roșii picantă.




Creier Pane



CREIER PANE


Ingrediente


- 1 creier de vacă
- 4 linguri de pesmet
- 2 linguri de făină
- 2 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 salată verde
- 1 lămîie



Mod de preparare

Creierul se ține o oră în apă rece, apoi se spală și se pun la fiert
în apă caldă cu puțină sare.
Se scoate după zece minute, se răcește și se curăță de pielițe.
Se taie felii groase care se dau prin făină, apoi prin ou și prin
pesmet.
Creierul astfel pregătit se prăjește în ulei încins și se așază pe
un platou decorat cu frunze de salată verde.
Peste feliile de creier pane se stoarce lămîie.
Se servește cu garnitură de ciuperci sau de cartofi prăjiți și cu
salată de roșii picantă.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții