Inimă cu Smîntînă




INIMĂ CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg inimă de vacă sau de porc
- 2 cepe
- 3 linguri de unt
- 1 pahar de smîntînă
- 1 linguriță de făină
- sare
- piper



Mod de preparare


Se spală inima, se curăță de zgîrciuri, se taie felii groase
de 2 - 3 cm și se așază în strat subțire cu unt și o ceapă
tocată.
Se pune alt strat de felii de inimă, se acoperă cu ceapa
tocată sau tăiată felii subțiri, deasupra se toarnă o ceașcă
de apă și se lasă pe foc mic să fiarbă înăbușit.
Cînd ceapa s-a înmuiat, se mai adaugă apă, sare și piper măcinat.
Se lasă să mai fiarbă pînă cînd inima se poate consuma.
Se face un sos dintr-un pahar de smîntînă și o linguriță
de făină care se răstoarnă peste mîncare, se mai lasă zece
minute, timp necesar să fiarbă făina, apoi se ia de pe foc.
Se servește totul fierbinte.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții