Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Friptură de Mistreț
FRIPTURĂ DE MISTREȚ
Ingrediente
- 1 pulpă
- 200 g slănină
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper boabe
- 1 pahar de vin
- 1 pahar de smîntînă
- 3 linguri de unt
Mod de preparare
Se înlătură pielița de pe carne, eventual se scoate osul, se desface
pulpa pe lățimea ei, se împănează cu usturoi și slănină, se sărează
și se strînge la loc.
Astfel pregătită, carne se lasă la rece două zile, după care se așază
în tava de friptura cu o cană de apă caldă și cu jumătate din cantitatea
de unt.
Cealaltă jumătate se folosește pentru a unge friptura.
Se frige în cuptor la foc potrivit o oră, se întoarce și se adaugă vinul,
cîteva boabe de piper și foaia de dafin.
Se mai frige o oră și se scoate cînd s-a rumenit bine.
Se așază carbea pe o farfurie mare și se taie felii groase.
Sosul se îngroașă pe foc cu un pahar de smîntînă și se toarnă fierbinte
peste feliile de carne.
Se servește imediat, cu garnitură de legume sote sau cu cartofi prăjiți.
Postare
ANPC Termeni și Condiții