Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Ficat Împănat
FICAT ÎMPĂNAT
Ingrediente
- 1 ficat mare de ficat
- 100 g slănină afumată
- 1 ceașcă de ulei
- piper boabe
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriță de bulion
- 1 păhărel de vin alb
- 1 lingură de unt
- oțet
- sare
- 1 ceapă
- pesmet
Mod de preparare
Ficatul se spală și se taie felii groase, care se marinează
o jumătate de oră în apă cu oțet și sare.
Se scot feliile, se împănează cu fîșii subțiri de slănină,
se trec prin făină și se prăjesc în ulei fierbinte.
Se scot pe o farfurie și se lasă pînă ce se pregătește sosul
astfel : în uleiul în care s-a prăjit ficatul se călește o
ceapă tocată mărunt și, cînd această devine sticloasă, se
adaugă bulionul, foaia de dafin și vinul.
Se sărează și se piperează, apoi se fierbe zece minute.
Într-o formă unsă cu unt sau cu ulei se pune ficatul și se
acoperă cu sosul scăzut.
Se ține zece minute în cuptorul încins, apoi se servește
fierbinte.
Postare
ANPC Termeni și Condiții