Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Găluște de Ficat
GĂLUȘTE DE FICAT
Ingrediente
- 1/4 kg ficat
- 2 linguri de unt
- 1 ceapă
- 1 felie de franzelă
- pătrunjel verde
- 2 ouă
- sare
- boia dulce
Mod de preparare
Se spală ficatul, se taie felii și se prăjește în unt.
Feliile de ficat se scot, se răcesc și se trec prin mașina de tocat.
Separat se freacă jumătate din cantitatea de unt cu o ceapă
tocată fin, miezul de franzelă înmuiat în apă rece, verdeață
tocată, sare și boia dulce de ardei.
Peste această cremă se adaugă gălbenușurile, se amestecă
energic în continuare pînă la omogenizare, după care se adaugă
ficatul.
Se fac găluște din amestec, care se pun să fiarbă în supă de
legume concentrată.
Cînd găluștele se ridică deasupra apei, se micșorează focul și
se mai fierb un sfert de oră.
Peste găluștele fierte se adaugă unt și verdeață tocată, apoi se
servesc cu legume sote.
Se pot păstra în supă și se servesc cu verdeață tocată deasupra,
potrivit de sărate, cu crutoane de pîine prăjită
Postare
ANPC Termeni și Condiții