Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Friptură de Iepure cu Sos de Vin
FRIPTURĂ DE IEPURE CU SOS DE VIN
Ingrediente
- 1/2 iepure sau pulpele din spate de la un iepure mare
- sare
- 1 crenguță de cimbru
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană de supă
- piper boabe
- 1 pahar de vin roșu
- verdeață
Mod de preparare
Se marinează carnea cîteva ore, se scoate și se șterge cu un
prosop curat.
Se sărează și se lasă să stea așa o jumătate de oră.
Se pune carnea în tava de friptură cu o cană de supă și o
ceașcă de ulei,
cu puțină sare și cîteva boabe de piper.
Se frige la foc iute o oră, apoi se întoarce și se adaugă vinul
și crenguța de cimbru.
Se mai lasă o oră la foc potrivit timp în care se stropește
friptura cu sosul din tavă.
Cînd a prins o crustă aurie, carnea se scoate pe un platou,
se taie bucăți și se stropește cu sosul din tavă, presărată cu
verdeață tocată.
Friptura se servește cu o garnitură de legume și salată
de sezon.
Postare
ANPC Termeni și Condiții