Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Gîscă cu Castraveți Acri
GÎSCĂ CU CASTRAVEȚI ACRI
Ingrediente
- 1/2 gîscă și măruntaiele
- 1 kg castaveți acri murați
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de bulion
- mărar tocat
- 1 linguriță de făină
Mod de preparare
Pasărea se curăță și se spală în apă rece.
Dacă a fost ținută prea mult pe flacără, se freacă ușor cu mălai.
ca să se albească.
Se taie bucăți și se pune la fiert cu apă rece.
O dată cu carnea se fierb și măruntaiele.
Castraveții se țin o oră în apă rece, se taie pe lung și se curăță
de semințe.
Se spală din nou și se pun să fiarbă într-un sos făcut dintr-o
ceapă tocată, călită în ulei fierbinte și stinsă cu bulion de roșii
desfăcut într-o cană de apă caldă.
Cînd carnea s-a înmuiat ușor, se pune alături de castraveți în sosul
de ceapă și se continuă fierberea încă o oră.
Se potrivește mîncarea de sare, se parfumează cu mărar tocat și
se servește caldă.
Dacă sosul nu este destul de scăzut cînd mîncarea este gata, atunci
se desface o linguriță de făină în sos și se fierbe împreună cu mîncarea.
Din supa în care a fiert carnea se pregătește o supă albă sau o supă
cu găluște de griș.
Postare
ANPC Termeni și Condiții