Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Inimă cu Fasole Verde
INIMĂ CU FASOLE VERDE
Ingrediente
- 1/2 kg inimă de vacă sau porc
- 1 kg fasole verde
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- verdeață tocată
- usturoi
- sare
Mod de preparare
Se curăță inima, se taie felii groase de 2 - 3 cm și se pune
la fiert în apă rece cu sare.
Se scoate cînd intră furculița în ea și se lasă pe o farfurie.
Separat se pregătește fasolea astfel : se curăță de codițe și
de vîrfuri, apoi se pune la fiert în apă care clocotește.
Se acoperă vasul și se fierbe la foc mic.
Cînd este gata, fasolea se scoate, se scurge și se lasă să
se răcească.
Dacă fasolea nu este prea proaspătă, se freacă în mîini cu
puțină făină să se frăgezească, apoi se pune la fiert.
Peste fasole se toarnă un mujdei de usturoi strecurat, apoi
se depărtează spre marginile platoului și se pun la mijloc
feliile de inimă.
Mîncarea se servește rece, cu verdeață tocată deasupra.
Inimă cu Fasole Verde
INIMĂ CU FASOLE VERDE
Ingrediente
- 1/2 kg inimă de vacă sau porc
- 1 kg fasole verde
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- verdeață tocată
- usturoi
- sare
Mod de preparare
Se curăță inima, se taie felii groase de 2 - 3 cm și se pune
la fiert în apă rece cu sare.
Se scoate cînd intră furculița în ea și se lasă pe o farfurie.
Separat se pregătește fasolea astfel : se curăță de codițe și
de vîrfuri, apoi se pune la fiert în apă care clocotește.
Se acoperă vasul și se fierbe la foc mic.
Cînd este gata, fasolea se scoate, se scurge și se lasă să
se răcească.
Dacă fasolea nu este prea proaspătă, se freacă în mîini cu
puțină făină să se frăgezească, apoi se pune la fiert.
Peste fasole se toarnă un mujdei de usturoi strecurat, apoi
se depărtează spre marginile platoului și se pun la mijloc
feliile de inimă.
Mîncarea se servește rece, cu verdeață tocată deasupra.
Inimă cu Smîntînă
INIMĂ CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 1 kg inimă de vacă sau de porc
- 2 cepe
- 3 linguri de unt
- 1 pahar de smîntînă
- 1 linguriță de făină
- sare
- piper
Mod de preparare
Se spală inima, se curăță de zgîrciuri, se taie felii groase
de 2 - 3 cm și se așază în strat subțire cu unt și o ceapă
tocată.
Se pune alt strat de felii de inimă, se acoperă cu ceapa
tocată sau tăiată felii subțiri, deasupra se toarnă o ceașcă
de apă și se lasă pe foc mic să fiarbă înăbușit.
Cînd ceapa s-a înmuiat, se mai adaugă apă, sare și piper măcinat.
Se lasă să mai fiarbă pînă cînd inima se poate consuma.
Se face un sos dintr-un pahar de smîntînă și o linguriță
de făină care se răstoarnă peste mîncare, se mai lasă zece
minute, timp necesar să fiarbă făina, apoi se ia de pe foc.
Se servește totul fierbinte.
Inimă cu Smîntînă
INIMĂ CU SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 1 kg inimă de vacă sau de porc
- 2 cepe
- 3 linguri de unt
- 1 pahar de smîntînă
- 1 linguriță de făină
- sare
- piper
Mod de preparare
Se spală inima, se curăță de zgîrciuri, se taie felii groase
de 2 - 3 cm și se așază în strat subțire cu unt și o ceapă
tocată.
Se pune alt strat de felii de inimă, se acoperă cu ceapa
tocată sau tăiată felii subțiri, deasupra se toarnă o ceașcă
de apă și se lasă pe foc mic să fiarbă înăbușit.
Cînd ceapa s-a înmuiat, se mai adaugă apă, sare și piper măcinat.
Se lasă să mai fiarbă pînă cînd inima se poate consuma.
Se face un sos dintr-un pahar de smîntînă și o linguriță
de făină care se răstoarnă peste mîncare, se mai lasă zece
minute, timp necesar să fiarbă făina, apoi se ia de pe foc.
Se servește totul fierbinte.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții