Inimă cu Sos de Roșii



INIMĂ CU SOS DE ROȘII


Ingrediente

- 1 kg de inimă de vacă sau de porc
- sare
- piper boabe
- 1 cană sos de roșii
- 1 ceapă




Mod de preparare


Se spală inima, se curăță de zgîrciuri, se pune la fiert
în apă rece cu o ceapă tăiată felii, sare și cîteva boabe
de piper.
Se fierbe ăînă cînd intră ușor furculița în ea, apoi se
scoate, se taie felii și se acoperă cu sos de roșii sărat
și îndulcit după gust.
Sosul se condimentează cu puțin cimbru.
Mîncareaa se servește caldă, cu piure de cartofi.





Inimă cu Sos de Roșii



INIMĂ CU SOS DE ROȘII


Ingrediente

- 1 kg de inimă de vacă sau de porc
- sare
- piper boabe
- 1 cană sos de roșii
- 1 ceapă




Mod de preparare


Se spală inima, se curăță de zgîrciuri, se pune la fiert
în apă rece cu o ceapă tăiată felii, sare și cîteva boabe
de piper.
Se fierbe ăînă cînd intră ușor furculița în ea, apoi se
scoate, se taie felii și se acoperă cu sos de roșii sărat
și îndulcit după gust.
Sosul se condimentează cu puțin cimbru.
Mîncareaa se servește caldă, cu piure de cartofi.





Inimă Umplută




INIMĂ UMPLUTĂ


Ingrediente

- 1 inimă de mînzat
- 1 felie de pîine
- 1 pahar de lapte
- 100 g costiță afumată
- 1 ceapă
- verdeață tocată
- 1 ou
- 1 pahar de vin alb
- sare
- piper măcinat și boabe
- 1 lingură de unt


Mod de preparare

Se spală inima, se curăță de zgîrciuri, se pune pe un fund de lemn
și se despică în două.
Se scoate sîngele din mijloc, se spală din nou și cu lama unui cuțit
ascuțit se subțiază inima ca să capete o suprafață cît mai mare.
Se înmoaie felia de pîine în lapte, se fărîmițează bine și se amestecă
cu o ceapă tocată, puțină carne crudă tăiată cubulețe, oul bătut bine,
costița tocată mărunt, verdeața tocară și sare după gust.
Se omogenizează tocătura, după gust se piperează, apoi se întinde
în strat subțire pe toată suprafața inimii.
Se rulează ușor sau se lipesc cele două bucăți, se leagă jur-împrejur
cu ață subțire, după care se pune în tavă cu o lingură de unt, o
ceașcă de apă caldă și piper boabe.
Se fierbe la foc mic, înăbușit, cel puțin o oră, după care se scot ațele,
se lasă în continuare pe un platou, se stropește cu sosul în care s-a
făcut și se servește, tăiată felii pe latul ei, cu legume sote.



Inimă Umplută




INIMĂ UMPLUTĂ


Ingrediente

- 1 inimă de mînzat
- 1 felie de pîine
- 1 pahar de lapte
- 100 g costiță afumată
- 1 ceapă
- verdeață tocată
- 1 ou
- 1 pahar de vin alb
- sare
- piper măcinat și boabe
- 1 lingură de unt


Mod de preparare

Se spală inima, se curăță de zgîrciuri, se pune pe un fund de lemn
și se despică în două.
Se scoate sîngele din mijloc, se spală din nou și cu lama unui cuțit
ascuțit se subțiază inima ca să capete o suprafață cît mai mare.
Se înmoaie felia de pîine în lapte, se fărîmițează bine și se amestecă
cu o ceapă tocată, puțină carne crudă tăiată cubulețe, oul bătut bine,
costița tocată mărunt, verdeața tocară și sare după gust.
Se omogenizează tocătura, după gust se piperează, apoi se întinde
în strat subțire pe toată suprafața inimii.
Se rulează ușor sau se lipesc cele două bucăți, se leagă jur-împrejur
cu ață subțire, după care se pune în tavă cu o lingură de unt, o
ceașcă de apă caldă și piper boabe.
Se fierbe la foc mic, înăbușit, cel puțin o oră, după care se scot ațele,
se lasă în continuare pe un platou, se stropește cu sosul în care s-a
făcut și se servește, tăiată felii pe latul ei, cu legume sote.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții