Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sote de Porumbei
SOTE DE PORUMBEI
Ingrediente
- 2 - 3 porumbei
- 2 linguri unt
- 1 cană de supă
- 150 g ciuperci
- 150 g jambon
- 4 cepe
- sare
- piper
- 1 lingură de bulion
- 1 linguriță boia dulce
Mod de preparare
Porumbeii se țin cu pene pe ei două zile, atîrnați la rece,
după care se jumulesc și se trec prin flacără.
Se golesc de intestine, se spală și se taie bucăți.
Se sărează puțin și se lasă să stea așa cîteva minute.
Se auresc în unt și se fierb cu o cană de supă de zarzavat
ca să se frăgezească.
Se scot pe o farfurie cînd sînt gata, iar sosul rămas se pun
cepele tocate mărunt și ciupercile spălate și tăiate
felii subțiri.
Cînd ceapa a devenit sticloasă se adaugă jambonul felii
groase, se mai pune apă caldă și se fierbe acoperit, o jumătate
de oră.
Se pun pe rînd în sos : bulion desfăcut în apă rece, boiaua
de ardei, sarea necesară și piper boabe.
Se adaugă apoi bucățile de carne, se acoperă cratița și se
lasă să fiarbă pe foc moale un sfert de oră.
Mîncarea se servește caldă, cu mămăliguță.
Sote de Porumbei
SOTE DE PORUMBEI
Ingrediente
- 2 - 3 porumbei
- 2 linguri unt
- 1 cană de supă
- 150 g ciuperci
- 150 g jambon
- 4 cepe
- sare
- piper
- 1 lingură de bulion
- 1 linguriță boia dulce
Mod de preparare
Porumbeii se țin cu pene pe ei două zile, atîrnați la rece,
după care se jumulesc și se trec prin flacără.
Se golesc de intestine, se spală și se taie bucăți.
Se sărează puțin și se lasă să stea așa cîteva minute.
Se auresc în unt și se fierb cu o cană de supă de zarzavat
ca să se frăgezească.
Se scot pe o farfurie cînd sînt gata, iar sosul rămas se pun
cepele tocate mărunt și ciupercile spălate și tăiate
felii subțiri.
Cînd ceapa a devenit sticloasă se adaugă jambonul felii
groase, se mai pune apă caldă și se fierbe acoperit, o jumătate
de oră.
Se pun pe rînd în sos : bulion desfăcut în apă rece, boiaua
de ardei, sarea necesară și piper boabe.
Se adaugă apoi bucățile de carne, se acoperă cratița și se
lasă să fiarbă pe foc moale un sfert de oră.
Mîncarea se servește caldă, cu mămăliguță.
Rață cu Sos de Ciuperci
RAȚĂ CU SOS DE CIUPERCI
Ingrediente
- 1 rață
- 200 g ciuperci
- 2 linguri de unt
- sare
- piper boabe
- 1 pahar vin alb
- verdeață tocată
- 100 g slănină afumată
Mod de preparare
Se pregătește rața cu o zi înainte, se lasă tăiată bucăți,
cu puțină sare, la rece și se stropește cu unt topit cînd
se pune în tava de friptură.
Se acoperă cu o cană de apă caldă în amestec cu un
păhărel de vin alb, se adaugă puțin piper, se înconjoară
rața cu felii de slănină și se introduce tava în cuptor la
foc mic pentru o oră.
Se frige cu tava acoperită.
Separat se spală ciupercile și se taie felii subțiri, se pun
într-o cratiță emailată cu o lingură de unt și puțină sare
și se lasă să scadă.
Cînd nu mai au sos, se răstoarnă ciupercile în tava cu
friptură și se lasă să fiarbă împreună un sfert de oră.
Se adaugă verdeață tocată mărunt, cu 5 minute înainte
de a scoate tava din cuptor.
Friptura se servește fierbinte, acoperită cu sosul de ciuperci.
Rață cu Sos de Ciuperci
RAȚĂ CU SOS DE CIUPERCI
Ingrediente
- 1 rață
- 200 g ciuperci
- 2 linguri de unt
- sare
- piper boabe
- 1 pahar vin alb
- verdeață tocată
- 100 g slănină afumată
Mod de preparare
Se pregătește rața cu o zi înainte, se lasă tăiată bucăți,
cu puțină sare, la rece și se stropește cu unt topit cînd
se pune în tava de friptură.
Se acoperă cu o cană de apă caldă în amestec cu un
păhărel de vin alb, se adaugă puțin piper, se înconjoară
rața cu felii de slănină și se introduce tava în cuptor la
foc mic pentru o oră.
Se frige cu tava acoperită.
Separat se spală ciupercile și se taie felii subțiri, se pun
într-o cratiță emailată cu o lingură de unt și puțină sare
și se lasă să scadă.
Cînd nu mai au sos, se răstoarnă ciupercile în tava cu
friptură și se lasă să fiarbă împreună un sfert de oră.
Se adaugă verdeață tocată mărunt, cu 5 minute înainte
de a scoate tava din cuptor.
Friptura se servește fierbinte, acoperită cu sosul de ciuperci.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții