Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Rață cu Sos de Ciuperci
RAȚĂ CU SOS DE CIUPERCI
Ingrediente
- 1 rață
- 200 g ciuperci
- 2 linguri de unt
- sare
- piper boabe
- 1 pahar vin alb
- verdeață tocată
- 100 g slănină afumată
Mod de preparare
Se pregătește rața cu o zi înainte, se lasă tăiată bucăți,
cu puțină sare, la rece și se stropește cu unt topit cînd
se pune în tava de friptură.
Se acoperă cu o cană de apă caldă în amestec cu un
păhărel de vin alb, se adaugă puțin piper, se înconjoară
rața cu felii de slănină și se introduce tava în cuptor la
foc mic pentru o oră.
Se frige cu tava acoperită.
Separat se spală ciupercile și se taie felii subțiri, se pun
într-o cratiță emailată cu o lingură de unt și puțină sare
și se lasă să scadă.
Cînd nu mai au sos, se răstoarnă ciupercile în tava cu
friptură și se lasă să fiarbă împreună un sfert de oră.
Se adaugă verdeață tocată mărunt, cu 5 minute înainte
de a scoate tava din cuptor.
Friptura se servește fierbinte, acoperită cu sosul de ciuperci.
Postare
ANPC Termeni și Condiții