Crap Sicilian




CRAP SICILIAN


Ingrediente

- 1 crap
- 2 cepe
- usturoi
- verdeață tocată
- 1 țelină
- 4 roșii mari
- 1 pahar vin alb
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe



Mod de preparare


Se curăță crapul și se golește de intestine, apoi se
spală și se taie felii.
Se sărează și se lasă să stea cît timp se pregătește
sosul.
Se curăță cepele, se taie peștișori și se pun în ulei
fierbinte împreună cu țelina tocată mărunt, usturoi
după gust, roșiile decojite și tăiate felii subțiri și o
ceașcă de apă.
Amestecul se lasă în ulei să fiarbă acoperit o jumătate
de oră, apoi se sărează, se piperează și se adaugă vinul.
În sosul obținut se pune peștele și se acoperă din nou
vasul în care se face.
Se fierbe zece minute, apoi se scade la cuptor.
Se servește fierbinte, cu verdeață tocată deasupra.




Crap Sicilian




CRAP SICILIAN


Ingrediente

- 1 crap
- 2 cepe
- usturoi
- verdeață tocată
- 1 țelină
- 4 roșii mari
- 1 pahar vin alb
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe



Mod de preparare


Se curăță crapul și se golește de intestine, apoi se
spală și se taie felii.
Se sărează și se lasă să stea cît timp se pregătește
sosul.
Se curăță cepele, se taie peștișori și se pun în ulei
fierbinte împreună cu țelina tocată mărunt, usturoi
după gust, roșiile decojite și tăiate felii subțiri și o
ceașcă de apă.
Amestecul se lasă în ulei să fiarbă acoperit o jumătate
de oră, apoi se sărează, se piperează și se adaugă vinul.
În sosul obținut se pune peștele și se acoperă din nou
vasul în care se face.
Se fierbe zece minute, apoi se scade la cuptor.
Se servește fierbinte, cu verdeață tocată deasupra.




Crap Marinăresc



CRAP MARINĂRESC


Ingrediente

- 1 crap mijlociu
- 1 pahar de vin roșu
- sare
- piper măcinat
- 3 linguri de unt
- 200 g ciuperci
- 200 g arpagic
- cimbru



 Mod de preparare


Se curăță peștele de solzi, se golește de intestine, se
apală și se taie felii groase, care se sărează și se lasă
să stea o jumătate de oră.
Se curăță arpagicul și se înmoaie în unt, pe foc mic,
adăugînd din cînd în cînd puțină apă.
Ciupercile se spală în mai multe ape reci, se taie felii
subțiri și se pun peste arpagic.
Se înmoaie împreună doar zece minute, după care se
adaugă vinul, un pahar mic de supă caldă, sare, piper
boabe și puțin cimbru.
Se pun feliile de pește în sosul astfel pregătit și se
acoperă cratița în care fierbe.
Se fierb o oră, după care se scot și se așază pe un platou
lung, reconstituind peștele și încojurîndu-l cu arpagic,
ciuperci și sosul în care s-a făcut.
Se servește cald.




Crap Marinăresc



CRAP MARINĂRESC


Ingrediente

- 1 crap mijlociu
- 1 pahar de vin roșu
- sare
- piper măcinat
- 3 linguri de unt
- 200 g ciuperci
- 200 g arpagic
- cimbru



 Mod de preparare


Se curăță peștele de solzi, se golește de intestine, se
apală și se taie felii groase, care se sărează și se lasă
să stea o jumătate de oră.
Se curăță arpagicul și se înmoaie în unt, pe foc mic,
adăugînd din cînd în cînd puțină apă.
Ciupercile se spală în mai multe ape reci, se taie felii
subțiri și se pun peste arpagic.
Se înmoaie împreună doar zece minute, după care se
adaugă vinul, un pahar mic de supă caldă, sare, piper
boabe și puțin cimbru.
Se pun feliile de pește în sosul astfel pregătit și se
acoperă cratița în care fierbe.
Se fierb o oră, după care se scot și se așază pe un platou
lung, reconstituind peștele și încojurîndu-l cu arpagic,
ciuperci și sosul în care s-a făcut.
Se servește cald.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții