Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Scrumbie la Cuptor
SCRUMBIE LA CUPTOR
Ingrediente
- 4 scrumbii
- 1 lingură de unt
- sare
- hîrtie pergament
Mod de preparare
Scrumbiile se curăță și se golesc de intestine.
Dacă sînt sărate, se lasă cîteva ore la desărat
în apă caldă, apoi se ung cu unt și se învelesc
în hîrtie pergament.
Se pun într-o formă unsă cu unt, iar forma se
introduce în cuptorul cald.
Se frig o oră la foc potrivit.
Se servesc după ce s-a înlăturat hîrtia, cu garnitură
de legume fierte, stropite cu unt.
Scrumbie la Cuptor
SCRUMBIE LA CUPTOR
Ingrediente
- 4 scrumbii
- 1 lingură de unt
- sare
- hîrtie pergament
Mod de preparare
Scrumbiile se curăță și se golesc de intestine.
Dacă sînt sărate, se lasă cîteva ore la desărat
în apă caldă, apoi se ung cu unt și se învelesc
în hîrtie pergament.
Se pun într-o formă unsă cu unt, iar forma se
introduce în cuptorul cald.
Se frig o oră la foc potrivit.
Se servesc după ce s-a înlăturat hîrtia, cu garnitură
de legume fierte, stropite cu unt.
Scrumbie Italiană
SCRUMBIE ITALIANĂ
Ingrediente
- 4 scrumbii proaspete
- 1/2 l vin alb
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 200 g ciuperci
- 1 foaie de dafin
- boabe de piper
- sare
- verdeață
- 3 linguri de ulei
Mod de preparare
Se curăță peștele de solzi, se înlătură capul, se golește de intestine
și se spală în multă apă rece.
Se lasă să stea presărat cu sare cinci minute.
Se curăță morcovii, se taie rondele, ceapa se taie felii subțiri, se
pun împreună într-o oală, se adaugă sare și boabe de piper și se
acoperă cu vin alb.
Se fierbe zarzavatul 20 de minute, după care se pun scrumbiile
întregi și se fierb împreună cu zarzavatul încă 20 de minute.
Se scot și se pun pe un platou ușor adîncit spre mijloc și se
înconjoară cu sos de ciuperci.
Sosul se pregătește din ciuperci spălate bine, tăiate felii subțiri
și scăzute pe foc mic cu ulei, sare și boabe de piper.
Cînd ciupercile s-au înmuiat, se adaugă peste ele un pahar de supă
în care a fiert peștele.
Se scade totul pe foc mic un sfert de oră, după care sosul de
ciuperci se răstoarnă fierbinte peste scrumbii.
Se servesc imediat, cu verdeață tocată deasupra.
Scrumbie Italiană
SCRUMBIE ITALIANĂ
Ingrediente
- 4 scrumbii proaspete
- 1/2 l vin alb
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 200 g ciuperci
- 1 foaie de dafin
- boabe de piper
- sare
- verdeață
- 3 linguri de ulei
Mod de preparare
Se curăță peștele de solzi, se înlătură capul, se golește de intestine
și se spală în multă apă rece.
Se lasă să stea presărat cu sare cinci minute.
Se curăță morcovii, se taie rondele, ceapa se taie felii subțiri, se
pun împreună într-o oală, se adaugă sare și boabe de piper și se
acoperă cu vin alb.
Se fierbe zarzavatul 20 de minute, după care se pun scrumbiile
întregi și se fierb împreună cu zarzavatul încă 20 de minute.
Se scot și se pun pe un platou ușor adîncit spre mijloc și se
înconjoară cu sos de ciuperci.
Sosul se pregătește din ciuperci spălate bine, tăiate felii subțiri
și scăzute pe foc mic cu ulei, sare și boabe de piper.
Cînd ciupercile s-au înmuiat, se adaugă peste ele un pahar de supă
în care a fiert peștele.
Se scade totul pe foc mic un sfert de oră, după care sosul de
ciuperci se răstoarnă fierbinte peste scrumbii.
Se servesc imediat, cu verdeață tocată deasupra.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții