Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Scrumbii de Dunăre la Grătar
SCRUMBII DE DUNĂRE LA GRĂTAR
Ingrediente
- 2 Scrumbii de Dunăre
- 1 ceșcuță de ulei
- sare
- 1 lămîie
- verdeață tocată
- hîrtie pergament
Mod de preparare
Se curăță scrumbiile, se înlătură capul, se golesc de
intestine și se spală.
Se sărează pe dinăuntru și pe dinafară, se lasă cu
sarea pe ele cîteva minute, apoi se ung cu ulei și se
învelesc în hîrtie pergament.
Se pun pe grătar, se frig la foc potrivit și se servesc
calde, stropite cu zeamă de lămîie și acoperite cu
verdeață tocată mărunt.
Pentru pește se folosește pătrunjel verde în amestec
cu puțin mărar.
Scrumbii de Dunăre la Grătar
SCRUMBII DE DUNĂRE LA GRĂTAR
Ingrediente
- 2 Scrumbii de Dunăre
- 1 ceșcuță de ulei
- sare
- 1 lămîie
- verdeață tocată
- hîrtie pergament
Mod de preparare
Se curăță scrumbiile, se înlătură capul, se golesc de
intestine și se spală.
Se sărează pe dinăuntru și pe dinafară, se lasă cu
sarea pe ele cîteva minute, apoi se ung cu ulei și se
învelesc în hîrtie pergament.
Se pun pe grătar, se frig la foc potrivit și se servesc
calde, stropite cu zeamă de lămîie și acoperite cu
verdeață tocată mărunt.
Pentru pește se folosește pătrunjel verde în amestec
cu puțin mărar.
Scrumbii cu Sos de Smîntînă
SCRUMBIE CU SOS DE SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 3 scrumbii mijlocii
- 2 linguri de unt
- 1/2 lămîie
- sare
- piper
- verdeață tocată
- 1 cană de smîntînă
- 1 linguriță boia dulce
- 1 ceapă mare
Mod de preparare
Se curăță peștele, se spală și se sărează dacă este proaspăt.
Se înlătură capul și se golește de intestine înainte de a se săra.
Se prăjește în unt, apoi se scoate pe un platou și se lasă să
stea la cald.
Se toacă ceapa mărunt și se aurește în untul rămas, se stinge
cu o lingură de boia dulce de ardei, se adaugă smîntîna și se
fierbe sosul acoperit un sfert de oră.
Smîntîna se adaugă numai cînd ceapa a devenit sticloasă.
Sosul se sărează și se piperează după gust și se toarnă fierbinte
peste scrumbiile prăjite în unt și stropite cu zeama de la o lămîie.
Scrumbii cu Sos de Smîntînă
SCRUMBIE CU SOS DE SMÎNTÎNĂ
Ingrediente
- 3 scrumbii mijlocii
- 2 linguri de unt
- 1/2 lămîie
- sare
- piper
- verdeață tocată
- 1 cană de smîntînă
- 1 linguriță boia dulce
- 1 ceapă mare
Mod de preparare
Se curăță peștele, se spală și se sărează dacă este proaspăt.
Se înlătură capul și se golește de intestine înainte de a se săra.
Se prăjește în unt, apoi se scoate pe un platou și se lasă să
stea la cald.
Se toacă ceapa mărunt și se aurește în untul rămas, se stinge
cu o lingură de boia dulce de ardei, se adaugă smîntîna și se
fierbe sosul acoperit un sfert de oră.
Smîntîna se adaugă numai cînd ceapa a devenit sticloasă.
Sosul se sărează și se piperează după gust și se toarnă fierbinte
peste scrumbiile prăjite în unt și stropite cu zeama de la o lămîie.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții