Șalău pe Tăiței




ȘALĂU PE TĂIȚEI


Ingrediente

- 1 kg pește
- 250 g tăiței
- 3 linguri de unt
- 1 cană de smîntînă
- sare
- piper



Mod de preparare

Se fierb tăițeii în apă cu sare o jumătate de oră, după
care se spală cu apă rece și se scurg.
Se așază într-o formă de sticlă incasabilă unsă cu
unt, iar deasupra se așază șalăul curățat și tăiat felii
broase de 3 - 4 cm.
Peștele se sărează și se piperează după gust.
Peste pește se adaugă restul de unt, apoi se introduce
forma în cuptor, după ce s-a adăugat o ceașcă de
apă caldă.
Se ține forma în cuptor jumătate de oră, la foc potrivit,
apoi se adaugă smîntînă și se mai lasă un sfert de oră.
Se scoate cînd peștele este gata și se servește cald.



Șalău pe Tăiței




ȘALĂU PE TĂIȚEI


Ingrediente

- 1 kg pește
- 250 g tăiței
- 3 linguri de unt
- 1 cană de smîntînă
- sare
- piper



Mod de preparare

Se fierb tăițeii în apă cu sare o jumătate de oră, după
care se spală cu apă rece și se scurg.
Se așază într-o formă de sticlă incasabilă unsă cu
unt, iar deasupra se așază șalăul curățat și tăiat felii
broase de 3 - 4 cm.
Peștele se sărează și se piperează după gust.
Peste pește se adaugă restul de unt, apoi se introduce
forma în cuptor, după ce s-a adăugat o ceașcă de
apă caldă.
Se ține forma în cuptor jumătate de oră, la foc potrivit,
apoi se adaugă smîntînă și se mai lasă un sfert de oră.
Se scoate cînd peștele este gata și se servește cald.



Rasol de Șalău



RASOL DE ȘALĂU


Ingrediente

- 1 kg pește
- 1 ceașcă de ulei
- boabe de piper
- sare
- 1 kg cartofi
- boia dulce



Mod de preparare


Se curăță peștele, se sărează și se lasă să stea o jumătate
de oră.
Cartofi se curăță de coajă, se taie în patru și se spală în
mai multe ape reci, apoi se pun într-o cratiță cu o ceașcă
de ulei, sare, piper boabe și o linguriță de boia dulce de ardei.
Se lasă să fiarbă descoperit pe foc mic, trei sferturi de oră.
Se pune peștele tăiat felii groase de 3 - 4 cm peste cartofi,
se acoperă cratița și se lasă să fiarbă 20 de minute.
Se servește cald, așezat pe un platou mare, peștele fiind
înconjurat cu cartofi și stropit cu sosul în care a fiert.


Rasol de Șalău



RASOL DE ȘALĂU


Ingrediente

- 1 kg pește
- 1 ceașcă de ulei
- boabe de piper
- sare
- 1 kg cartofi
- boia dulce



Mod de preparare


Se curăță peștele, se sărează și se lasă să stea o jumătate
de oră.
Cartofi se curăță de coajă, se taie în patru și se spală în
mai multe ape reci, apoi se pun într-o cratiță cu o ceașcă
de ulei, sare, piper boabe și o linguriță de boia dulce de ardei.
Se lasă să fiarbă descoperit pe foc mic, trei sferturi de oră.
Se pune peștele tăiat felii groase de 3 - 4 cm peste cartofi,
se acoperă cratița și se lasă să fiarbă 20 de minute.
Se servește cald, așezat pe un platou mare, peștele fiind
înconjurat cu cartofi și stropit cu sosul în care a fiert.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții