Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pilaf de Pește Sărat
PILAF DE PEȘTE SĂRAT
Ingrediente
- 3/4 kg pește sărat
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceașcă mare de orez
- piper boabe
- 1 păhărel de vin alb
- 2 linguri de oțet
Mod de preparare
Se alege orezul, se spală și se călește în ulei fierbinte.
Se adaugă apă caldă și se pune cratița la foc să fiarbă
pe o tablă groasă, ca să nu se prinde orezul.
Separat se călește o ceapă în cîteva linguri de ulei,
pînă devine sticloasă, apoi se stinge cu un păhărel de
vin alb.
Se adaugă boabe de piper și se lasă sosul să fiarbă încet.
Peștele, curățat și desărat cîteva ore în apă cu oțet, se
curăță de oase și se pune, fără cap, să fiarbă în sosul
de ceapă.
Cînd orezul este aproape fiert ( orezul fierbe o oră la
foc mic sau trei sferturi de oră la foc iute ), se adaugă
sosul în care s-a făcut peștele și se mai lasă să fiarbă
puțin.
Se servește cald sau rece, cu peștele fiert deasupra.
Pilaf de Pește Sărat
PILAF DE PEȘTE SĂRAT
Ingrediente
- 3/4 kg pește sărat
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceașcă mare de orez
- piper boabe
- 1 păhărel de vin alb
- 2 linguri de oțet
Mod de preparare
Se alege orezul, se spală și se călește în ulei fierbinte.
Se adaugă apă caldă și se pune cratița la foc să fiarbă
pe o tablă groasă, ca să nu se prinde orezul.
Separat se călește o ceapă în cîteva linguri de ulei,
pînă devine sticloasă, apoi se stinge cu un păhărel de
vin alb.
Se adaugă boabe de piper și se lasă sosul să fiarbă încet.
Peștele, curățat și desărat cîteva ore în apă cu oțet, se
curăță de oase și se pune, fără cap, să fiarbă în sosul
de ceapă.
Cînd orezul este aproape fiert ( orezul fierbe o oră la
foc mic sau trei sferturi de oră la foc iute ), se adaugă
sosul în care s-a făcut peștele și se mai lasă să fiarbă
puțin.
Se servește cald sau rece, cu peștele fiert deasupra.
Pește Sărat cu Sos de Usturoi
PEȘTE SĂRAT CU SOS DE USTUROI
Ingrediente
- 1 kg pește sărat
- 2 linguri de oțet
- 3 linguri de ulei
- piper măcinat
- usturoi
- 1/2 lămîie
Mod de preparare
Se ține peștele la desărat cîteva ore în apă caldă.
Se aruncă apa în care a stat, se spală peștele și
se pune la fiert în apă caldă cu oțet.
Se scoate după 20 de minute, se așază într-o farfurie
adîncă, tăiat felii, se stoarce deasupra zeamă de
lămîie și se servește alături de sos de usturoi făcut
din usturoi pisat, piper măcinat, ulei și o lingură de oțet.
Peștele sărat se servește cu mămăliguță caldă.
Pește Sărat cu Sos de Usturoi
PEȘTE SĂRAT CU SOS DE USTUROI
Ingrediente
- 1 kg pește sărat
- 2 linguri de oțet
- 3 linguri de ulei
- piper măcinat
- usturoi
- 1/2 lămîie
Mod de preparare
Se ține peștele la desărat cîteva ore în apă caldă.
Se aruncă apa în care a stat, se spală peștele și
se pune la fiert în apă caldă cu oțet.
Se scoate după 20 de minute, se așază într-o farfurie
adîncă, tăiat felii, se stoarce deasupra zeamă de
lămîie și se servește alături de sos de usturoi făcut
din usturoi pisat, piper măcinat, ulei și o lingură de oțet.
Peștele sărat se servește cu mămăliguță caldă.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții