Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pilaf de Pește Sărat
PILAF DE PEȘTE SĂRAT
Ingrediente
- 3/4 kg pește sărat
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceașcă mare de orez
- piper boabe
- 1 păhărel de vin alb
- 2 linguri de oțet
Mod de preparare
Se alege orezul, se spală și se călește în ulei fierbinte.
Se adaugă apă caldă și se pune cratița la foc să fiarbă
pe o tablă groasă, ca să nu se prinde orezul.
Separat se călește o ceapă în cîteva linguri de ulei,
pînă devine sticloasă, apoi se stinge cu un păhărel de
vin alb.
Se adaugă boabe de piper și se lasă sosul să fiarbă încet.
Peștele, curățat și desărat cîteva ore în apă cu oțet, se
curăță de oase și se pune, fără cap, să fiarbă în sosul
de ceapă.
Cînd orezul este aproape fiert ( orezul fierbe o oră la
foc mic sau trei sferturi de oră la foc iute ), se adaugă
sosul în care s-a făcut peștele și se mai lasă să fiarbă
puțin.
Se servește cald sau rece, cu peștele fiert deasupra.
Postare
ANPC Termeni și Condiții