Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Alivenci
ALIVENCI
Ingrediente
- 400 g brînză de vaci
- 4 ouă
- sare
- 4 linguri de smîntînă
- 4 linguri de mălai cernut
- 1 lingură de unt
- 2 linguri de făină
Mod de preparare
Pui brînza într-un castron adînc și o freci spumă cu
ouăle puse pe rînd.
Sărezi amestecul, adaugi făina de grîu bătută cu o
ceașcă de apă rece, la fel faci și cu mălaiul.
Amestecul acesta îl omogenizezi bine cu o lingură
de lemn, iar cînd este gata, îi adaugi o lingură de
unt cald.
Lași aluatul să se îndulcească la temperatura camerei
o oră, după care ungi o tavă cu grăsime și-l torni în tavă.
Lași aluatul să stea și în tavă o jumătate de oră, după
care-l coci la foc potrivit pînă cînd este ușor rumenit.
Scoți tava din cuptor și tai prăjitura cînd s-a răcorit puțin.
Servești feliile de alivenci cu smîntînă deasupra.
Postare
ANPC Termeni și Condiții