Vinete Umplute cu Carne



VINETE UMPLUTE CU CARNE


Ingrediente

- 6 vinete mijlocii
- 300 g carne tocată
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinnat
- 1 lingură bulion  de roșii
- verdeață tocată
- 1 linguriță de făină
- 1 ou


Mod de preparare

Speli vinetele și le tai cozile, apoi le pui să fiarbă cinci minute,
în apă care clocotește.
În apă pui și o linguriță de sare.
Le scoți, le scobești la mijloc, și le lași să se scurgă.
Carnea o amesteci cu o ceapă tocată și o călești în ulei.
Tragi cratița de pe foc cînd amestecul nu mai are sos, răcești
și amesteci cu un ou crud.
Sărezi și piperezi după gust, pui o linguriță de bulion în amestec
și umpli vinetele.
Le așezi într-o cratiță cu pereți înalți, acoperi cu apă caldă în
care ai desfăcut o linguriță de bulion de roșii și puțină sare și
fierbi la foc mic.
După o oră, pui deasupra un sos de făină, verdeața tocată și
potrivești de sare.
Scazi la cuptor douăzeci de minute și servești mînarea fierbinte,
acoperită cu smîntînă proaspătă.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții