Bob Bătut ( Fasole )



BOB BĂTUT ( FASOLE )


Ingrediente
Ceapă prăjită pentru fasole cu usturoi ( iahnie )

- 1/4 kg bob
- 3 linguri de ulei
- 1 ceapă
- usturoi
- sare
- 1 lingură de bulion



Mod de preparare


Pui bobul la înmuiat cu apă rece și-l lași o seară întreagă.
Arunci apa, decojești bobul și-l pui să fiarbă cu apă caldă.
Îl fierbi pînă cînd se fărîmă la atingere cu lingura.
Scoți și bați cu lingura de lemn pînă cînd devine o pastă
omogenă.
Pui sare și usturoi tocat și o lingură de ulei și mai bați
două minute.
Pui pe o farfurie, înconjori cu ceapă tăiată peștișori și călită
în ulei fierbinte.
Cînd ceapa devine sticloasă, stingi cu o lingură de bulion
desfăcut în apă rece.
Se servește rece.



Fasole bătută cu usturăi ( iahnie )






















Bob Bătut ( Fasole )



BOB BĂTUT ( FASOLE )


Ingrediente
Ceapă prăjită pentru fasole cu usturoi ( iahnie )

- 1/4 kg bob
- 3 linguri de ulei
- 1 ceapă
- usturoi
- sare
- 1 lingură de bulion



Mod de preparare


Pui bobul la înmuiat cu apă rece și-l lași o seară întreagă.
Arunci apa, decojești bobul și-l pui să fiarbă cu apă caldă.
Îl fierbi pînă cînd se fărîmă la atingere cu lingura.
Scoți și bați cu lingura de lemn pînă cînd devine o pastă
omogenă.
Pui sare și usturoi tocat și o lingură de ulei și mai bați
două minute.
Pui pe o farfurie, înconjori cu ceapă tăiată peștișori și călită
în ulei fierbinte.
Cînd ceapa devine sticloasă, stingi cu o lingură de bulion
desfăcut în apă rece.
Se servește rece.



Fasole bătută cu usturăi ( iahnie )






















Ardei Umpluți cu Orez




ARDEI UMPLUȚI CU OREZ


Ingrediente

- 8 ardei grași
- 1/4 kg orez
- 4 cepe mari
- 1 ceașcă de ulei
- verdeață tocată
- piper măcinat
- 3 roșii decojite
- 1/2 l supă de zarzavat
- 1 lingură de făină



Mod de preparare


Alegi ardei frumoși și cu coaja groasă, le înlături cozile,
apoi îi speli și-i lași să se scurgă cu gura în jos.
Tai mărunt patru cepe și le călești în ulei, punînd apă din
cînd în cînd ca să nu se îngălbenească.
Cînd ceapa devine sticloasă, pui peste ea roșiile decojite
și tăiate felii subțiri, sare și puțin piper măcinat.
Lași să scadă bine și pui orezul ales și spălat în mai multe
ape reci să înflorească puțin în sos.
Tragi cratița de pe foc, lași să se răcească, apoi sărezi.
Pui peste amestec verdeață tocată mărunt și un ou crud.
Amesteci și umpli ardeii pe care-i pui în cratiță cu pereți
înalți, acoperiți cu o jumătate de litru de supă de zarzavat.
Fierbi încet, iar cînd vezi că mîncarea nu mai are sos,
desfaci o lingură de făină în apă caldă și lași să mai fiarbă.
Servești mîncarea rece, cu smîntînă deasupra.



Ardei Umpluți cu Orez




ARDEI UMPLUȚI CU OREZ


Ingrediente

- 8 ardei grași
- 1/4 kg orez
- 4 cepe mari
- 1 ceașcă de ulei
- verdeață tocată
- piper măcinat
- 3 roșii decojite
- 1/2 l supă de zarzavat
- 1 lingură de făină



Mod de preparare


Alegi ardei frumoși și cu coaja groasă, le înlături cozile,
apoi îi speli și-i lași să se scurgă cu gura în jos.
Tai mărunt patru cepe și le călești în ulei, punînd apă din
cînd în cînd ca să nu se îngălbenească.
Cînd ceapa devine sticloasă, pui peste ea roșiile decojite
și tăiate felii subțiri, sare și puțin piper măcinat.
Lași să scadă bine și pui orezul ales și spălat în mai multe
ape reci să înflorească puțin în sos.
Tragi cratița de pe foc, lași să se răcească, apoi sărezi.
Pui peste amestec verdeață tocată mărunt și un ou crud.
Amesteci și umpli ardeii pe care-i pui în cratiță cu pereți
înalți, acoperiți cu o jumătate de litru de supă de zarzavat.
Fierbi încet, iar cînd vezi că mîncarea nu mai are sos,
desfaci o lingură de făină în apă caldă și lași să mai fiarbă.
Servești mîncarea rece, cu smîntînă deasupra.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții