Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Ardei Umpluți cu Orez
ARDEI UMPLUȚI CU OREZ
Ingrediente
- 8 ardei grași
- 1/4 kg orez
- 4 cepe mari
- 1 ceașcă de ulei
- verdeață tocată
- piper măcinat
- 3 roșii decojite
- 1/2 l supă de zarzavat
- 1 lingură de făină
Mod de preparare
Alegi ardei frumoși și cu coaja groasă, le înlături cozile,
apoi îi speli și-i lași să se scurgă cu gura în jos.
Tai mărunt patru cepe și le călești în ulei, punînd apă din
cînd în cînd ca să nu se îngălbenească.
Cînd ceapa devine sticloasă, pui peste ea roșiile decojite
și tăiate felii subțiri, sare și puțin piper măcinat.
Lași să scadă bine și pui orezul ales și spălat în mai multe
ape reci să înflorească puțin în sos.
Tragi cratița de pe foc, lași să se răcească, apoi sărezi.
Pui peste amestec verdeață tocată mărunt și un ou crud.
Amesteci și umpli ardeii pe care-i pui în cratiță cu pereți
înalți, acoperiți cu o jumătate de litru de supă de zarzavat.
Fierbi încet, iar cînd vezi că mîncarea nu mai are sos,
desfaci o lingură de făină în apă caldă și lași să mai fiarbă.
Servești mîncarea rece, cu smîntînă deasupra.
Postare
ANPC Termeni și Condiții