Budincă de Ceapă cu Smîntînă




BUDINCĂ DE CEAPĂ CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1/2 kg ceapă uscată
- 3 linguri de unt
- sare
- piper măcinat
- 4 ouă
- 1 cană de smîntînă
- verdeață tocată
- 100 g margarină
- 250 g făină
- 3 linguri de apă
- oțet



Mod de preparare


Faci un aluat nisipos dintr-o jumătate de pachet
de margarină, amestecată cu trei lingură de apă
caldă și o lingură de oțet, peste care adaugă făină
în ploaie.
Frămînți un aluat tăricel pe care-l lași la rece cît
timp pregătești ceapa.
Tai ceapa mărunt și o călești cu trei linguri de unt
pe foc mic.
Stingi cu o lingură de smîntînă și tragi cratița de pe
foc cînd nu mai are sos.
Lași să se răcească, apoi pui smîntîna ce ți-a rămas,
patru ouă întregi bătute bine, mărar și pătrunjel
tocate mărunt.
Sărezi și piperezi după gust și torni amestecul
într-o formă pe care ai căptușit-o cu aluatul nisipos.
Foaia de aluat o întorci și deasupra formei.
Pui în cuptorul cald, potrivești focul și lași trei
sferturi de ceas.
Servești budinca caldă, tăiată felii, cu roșii întregi
și ardei gras.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții