,,Friptură” Vegetariană




,,FRIPTURĂ” VEGETARIANĂ


Ingrediente

- 250 g mazăre uscată
- 200 g fasole boabe
- 1 ceapă
- 2 ouă
- verdeață tocată
- 3 linguri de pesmet
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat
- puțin usturoi
- ulei


Mod de preparare


Pui fasolea și mazărea să se înmoaie o seară întreagă,
apoi scurgi apa și le pui să fiarbă în apă caldă.
Cînd bobul se desface ușor, scurgi apa, treci legumele
prin sită și le lași într-o farfurie adîncă.
Amesteci cu o ceapă călită în trei linguri de ulei,
verdeață tocată, două ouă crude, puțin usturoi pisat,
trei linguri de pesmet, sare piper măcinat. după gust.
Amestecul îl frămîntați bine cu mîna, îl faci sul și-l
pui într-o formă unsă cu o lingură de unt.
Lași focul mic și, cînd vezi că se rumenește, mai
adaugi apă ca să nu se pătrundă bine friptura.
Servești friptura caldă sau rece, tăiată felii groase, cu
roșii întregi, sau cu castraveți murați.



,,Friptură” Vegetariană




,,FRIPTURĂ” VEGETARIANĂ


Ingrediente

- 250 g mazăre uscată
- 200 g fasole boabe
- 1 ceapă
- 2 ouă
- verdeață tocată
- 3 linguri de pesmet
- 1 lingură de unt
- sare
- piper măcinat
- puțin usturoi
- ulei


Mod de preparare


Pui fasolea și mazărea să se înmoaie o seară întreagă,
apoi scurgi apa și le pui să fiarbă în apă caldă.
Cînd bobul se desface ușor, scurgi apa, treci legumele
prin sită și le lași într-o farfurie adîncă.
Amesteci cu o ceapă călită în trei linguri de ulei,
verdeață tocată, două ouă crude, puțin usturoi pisat,
trei linguri de pesmet, sare piper măcinat. după gust.
Amestecul îl frămîntați bine cu mîna, îl faci sul și-l
pui într-o formă unsă cu o lingură de unt.
Lași focul mic și, cînd vezi că se rumenește, mai
adaugi apă ca să nu se pătrundă bine friptura.
Servești friptura caldă sau rece, tăiată felii groase, cu
roșii întregi, sau cu castraveți murați.



Fidea cu Măsline



FIDEA CU MĂSLINE


Ingrediente

- 300 g fidea
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceapă
- piper boabe
- sare
- 100 g măsline



Mod de preparare


Pui fideaua în apă care clocotește, o lași cinci
minute și arunci apa.
Toci ceapa mărunt și o călești în ulei fierbinte
pînă cînd devine sticloasă.
Atunci stingi cu apă caldă, pui fideaua în sos
și fierbi la foc moale o jumătate de oră.
Așezi cratița pe o tablă groasă, ca să nu se prindă
fideaua de cratiță.
Clocotești măslinele zece minute, arunci apa și
speli măslinele cu apă rece.
Le scoți sîmburii și le pui peste fidea.
Servești mîncarea caldă.



Fidea cu Măsline



FIDEA CU MĂSLINE


Ingrediente

- 300 g fidea
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceapă
- piper boabe
- sare
- 100 g măsline



Mod de preparare


Pui fideaua în apă care clocotește, o lași cinci
minute și arunci apa.
Toci ceapa mărunt și o călești în ulei fierbinte
pînă cînd devine sticloasă.
Atunci stingi cu apă caldă, pui fideaua în sos
și fierbi la foc moale o jumătate de oră.
Așezi cratița pe o tablă groasă, ca să nu se prindă
fideaua de cratiță.
Clocotești măslinele zece minute, arunci apa și
speli măslinele cu apă rece.
Le scoți sîmburii și le pui peste fidea.
Servești mîncarea caldă.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții