Pilaf de Orez cu Năut



PILAF DE OREZ CU NĂUT


Ingrediente

- 1 cană de orez
- 100 g de năut
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe



Mod de preparare


Alegi năutul și-l fierbi în apă caldă, pînă cînd se
desface bobul la apăsare.
Cureți ceapa și o călești în ulei fierbinte, stingi
cu apă caldă cînd a devenit sticloasă și pui orezul.
Acoperi cu apă caldă, lași să fiarbă cu sare și
boabe de piper după gust.
După un sfert de oră adaugi năutul fiert și scurs
bine, lași să fiarbă cît este necesar.
Pilaful îl servești cald.




Pilaf de Orez cu Năut



PILAF DE OREZ CU NĂUT


Ingrediente

- 1 cană de orez
- 100 g de năut
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe



Mod de preparare


Alegi năutul și-l fierbi în apă caldă, pînă cînd se
desface bobul la apăsare.
Cureți ceapa și o călești în ulei fierbinte, stingi
cu apă caldă cînd a devenit sticloasă și pui orezul.
Acoperi cu apă caldă, lași să fiarbă cu sare și
boabe de piper după gust.
După un sfert de oră adaugi năutul fiert și scurs
bine, lași să fiarbă cît este necesar.
Pilaful îl servești cald.




Pilaf de Orez cu Prune Afumate



PILAF DE OREZ CU PRUNE AFUMATE


Ingrediente

- 1 cană de orez
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 kg prune afumate
- sare


Mod de preparare


Alegi orezul, îl speli și-l pui într-un sos de
ceapă să fiarbă încet.
Prunele le lași în apă caldă cîteva ceasuri,
le scurgi și le pui să fiarbă cu apă cît să
le acopere.
Cînd prunele s-au umflat și au căpătat forma
inițială, le treci în cratița cu pilaf, acoperi cu
zeama în care au fiert, sărezi și lași să fiarbă
încet, la foc mic.
Mîncarea o servești rece, dar este bună și caldă.



Pilaf de Orez cu Prune Afumate



PILAF DE OREZ CU PRUNE AFUMATE


Ingrediente

- 1 cană de orez
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 kg prune afumate
- sare


Mod de preparare


Alegi orezul, îl speli și-l pui într-un sos de
ceapă să fiarbă încet.
Prunele le lași în apă caldă cîteva ceasuri,
le scurgi și le pui să fiarbă cu apă cît să
le acopere.
Cînd prunele s-au umflat și au căpătat forma
inițială, le treci în cratița cu pilaf, acoperi cu
zeama în care au fiert, sărezi și lași să fiarbă
încet, la foc mic.
Mîncarea o servești rece, dar este bună și caldă.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții