Mîncare de Pere cu Smîntînă




MÎNCARE DE PERE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg de pere
- 1 lingură de unt
- 1 cană de smîntînă
-1 linguriță de făină
- 1 lingură de zahăr
- 1/2 linguriță sare



Mod de preparare


Cureți perele de coajă de sîmburi, le așezi în strat
gros într-o cratiță smîlțuită, cu o lingură de unt.
Le înmoi la cuptor.
Cînd s-au rumenit ușor, scoți cratița și o pui pe
flacără mică.
Faci un sos din făină și zahăr, pui peste pere, sărezi
ușor și fierbi un sfert de oră.
Smîntîna o pui direct în farfurie cînd servești mîncarea.
Mîncarea o servești caldă.



Mîncare de Pere cu Smîntînă




MÎNCARE DE PERE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg de pere
- 1 lingură de unt
- 1 cană de smîntînă
-1 linguriță de făină
- 1 lingură de zahăr
- 1/2 linguriță sare



Mod de preparare


Cureți perele de coajă de sîmburi, le așezi în strat
gros într-o cratiță smîlțuită, cu o lingură de unt.
Le înmoi la cuptor.
Cînd s-au rumenit ușor, scoți cratița și o pui pe
flacără mică.
Faci un sos din făină și zahăr, pui peste pere, sărezi
ușor și fierbi un sfert de oră.
Smîntîna o pui direct în farfurie cînd servești mîncarea.
Mîncarea o servești caldă.



Mîncare de Gutui



MÎNCARE DE GUTUI


Ingrediente

- 1 kg gurui
- sare
- 2 linguri de zahăr
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- 1 păhărel de vin alb



Mod de preparare

Cureți gutuile de semințe și le tai felii subțiri de 2 - 3 cm,
pe care le înmoi în ulei.
Le scoți într-o cratiță smălțuită, le acoperi cu o cană de
apă caldă și un păhărel de vin alb, pui un praf de sare și
lași să fiarbă.
După o jumătate de oră adaugi o linguriță de făină desfăcută
în apă caldă, lași să mai fiarbă și faci un sos de zahăr ars
din două linguri de zahăr, adaugi în mîncare și clocotești
cinci minute.
Tragi cratița de pe foc și servești mîncarea caldă.
Sărezi după gust, atunci cînd pui sosul de făină peste mîncare.



Mîncare de Gutui



MÎNCARE DE GUTUI


Ingrediente

- 1 kg gurui
- sare
- 2 linguri de zahăr
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- 1 păhărel de vin alb



Mod de preparare

Cureți gutuile de semințe și le tai felii subțiri de 2 - 3 cm,
pe care le înmoi în ulei.
Le scoți într-o cratiță smălțuită, le acoperi cu o cană de
apă caldă și un păhărel de vin alb, pui un praf de sare și
lași să fiarbă.
După o jumătate de oră adaugi o linguriță de făină desfăcută
în apă caldă, lași să mai fiarbă și faci un sos de zahăr ars
din două linguri de zahăr, adaugi în mîncare și clocotești
cinci minute.
Tragi cratița de pe foc și servești mîncarea caldă.
Sărezi după gust, atunci cînd pui sosul de făină peste mîncare.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții