Pere Delicioase



PERE DELICIOASE


Ingrediente

- 1 kg pere
- 1 linguriță de făină
- 4 linguri de zahăr
- 1 păhărel de vin alb
- 2 linguri de unt
- 1/2 linguriță de sare


Mod de preparare


Cureți perele de coajă, le cureți de miezul tare și
de semințe și le așezi una lîngă alta într-o cratiță
smîlțuită în care ai pus două linguri de unt.
Cînd perele s-au înmuiat, scoți cratița din cuptor
și pui deasupra lor un sos făcut dintr-o ceașcă de
apă caldă, o linguriță de făină, un păhărel de vin
alb, sare și zahăr ars.
Sosul îl amesteci bine și-l torni peste pere.
Lași să scadă un sfert de oră la cuptor și servești
mîncarea caldă.



Pere Delicioase



PERE DELICIOASE


Ingrediente

- 1 kg pere
- 1 linguriță de făină
- 4 linguri de zahăr
- 1 păhărel de vin alb
- 2 linguri de unt
- 1/2 linguriță de sare


Mod de preparare


Cureți perele de coajă, le cureți de miezul tare și
de semințe și le așezi una lîngă alta într-o cratiță
smîlțuită în care ai pus două linguri de unt.
Cînd perele s-au înmuiat, scoți cratița din cuptor
și pui deasupra lor un sos făcut dintr-o ceașcă de
apă caldă, o linguriță de făină, un păhărel de vin
alb, sare și zahăr ars.
Sosul îl amesteci bine și-l torni peste pere.
Lași să scadă un sfert de oră la cuptor și servești
mîncarea caldă.



Mîncare de Pere cu Smîntînă




MÎNCARE DE PERE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg de pere
- 1 lingură de unt
- 1 cană de smîntînă
-1 linguriță de făină
- 1 lingură de zahăr
- 1/2 linguriță sare



Mod de preparare


Cureți perele de coajă de sîmburi, le așezi în strat
gros într-o cratiță smîlțuită, cu o lingură de unt.
Le înmoi la cuptor.
Cînd s-au rumenit ușor, scoți cratița și o pui pe
flacără mică.
Faci un sos din făină și zahăr, pui peste pere, sărezi
ușor și fierbi un sfert de oră.
Smîntîna o pui direct în farfurie cînd servești mîncarea.
Mîncarea o servești caldă.



Mîncare de Pere cu Smîntînă




MÎNCARE DE PERE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg de pere
- 1 lingură de unt
- 1 cană de smîntînă
-1 linguriță de făină
- 1 lingură de zahăr
- 1/2 linguriță sare



Mod de preparare


Cureți perele de coajă de sîmburi, le așezi în strat
gros într-o cratiță smîlțuită, cu o lingură de unt.
Le înmoi la cuptor.
Cînd s-au rumenit ușor, scoți cratița și o pui pe
flacără mică.
Faci un sos din făină și zahăr, pui peste pere, sărezi
ușor și fierbi un sfert de oră.
Smîntîna o pui direct în farfurie cînd servești mîncarea.
Mîncarea o servești caldă.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții