Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Vinete Umplute cu Carne
VINETE UMPLUTE CU CARNE
Ingrediente
- 6 vinete mijlocii
- 300 g carne tocată
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinnat
- 1 lingură bulion de roșii
- verdeață tocată
- 1 linguriță de făină
- 1 ou
Mod de preparare
Speli vinetele și le tai cozile, apoi le pui să fiarbă cinci minute,
în apă care clocotește.
În apă pui și o linguriță de sare.
Le scoți, le scobești la mijloc, și le lași să se scurgă.
Carnea o amesteci cu o ceapă tocată și o călești în ulei.
Tragi cratița de pe foc cînd amestecul nu mai are sos, răcești
și amesteci cu un ou crud.
Sărezi și piperezi după gust, pui o linguriță de bulion în amestec
și umpli vinetele.
Le așezi într-o cratiță cu pereți înalți, acoperi cu apă caldă în
care ai desfăcut o linguriță de bulion de roșii și puțină sare și
fierbi la foc mic.
După o oră, pui deasupra un sos de făină, verdeața tocată și
potrivești de sare.
Scazi la cuptor douăzeci de minute și servești mînarea fierbinte,
acoperită cu smîntînă proaspătă.
Vinete Umplute cu Carne
VINETE UMPLUTE CU CARNE
Ingrediente
- 6 vinete mijlocii
- 300 g carne tocată
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinnat
- 1 lingură bulion de roșii
- verdeață tocată
- 1 linguriță de făină
- 1 ou
Mod de preparare
Speli vinetele și le tai cozile, apoi le pui să fiarbă cinci minute,
în apă care clocotește.
În apă pui și o linguriță de sare.
Le scoți, le scobești la mijloc, și le lași să se scurgă.
Carnea o amesteci cu o ceapă tocată și o călești în ulei.
Tragi cratița de pe foc cînd amestecul nu mai are sos, răcești
și amesteci cu un ou crud.
Sărezi și piperezi după gust, pui o linguriță de bulion în amestec
și umpli vinetele.
Le așezi într-o cratiță cu pereți înalți, acoperi cu apă caldă în
care ai desfăcut o linguriță de bulion de roșii și puțină sare și
fierbi la foc mic.
După o oră, pui deasupra un sos de făină, verdeața tocată și
potrivești de sare.
Scazi la cuptor douăzeci de minute și servești mînarea fierbinte,
acoperită cu smîntînă proaspătă.
Sarmale Bătrînești
SARMALE BĂTRÎNEȘTI
Ingrediente
Video cum se fac sarmalele
- 1 kg carne de porc fără os
- 1 ceașcă de păsat sau orez
- sare
- 3 cepe
- 3 linguri de untură de porc
- 1 varză murată
- 300 g slănină
- 100 g șorici
- piper măcinat
- 2 linguri de bulion
Mod de preparare
Video cum se fac sarmalele
Alegi și cureți păsatul, îl lași în apă caldă să se înmoaie.
Toci trei cepe și le călești în trei linguri de untură
proaspătă de porc.
Cînd ceapa devine sticloasă, pui păsatul peste ea și lași
să scadă.
Scoți în vas adînc și amesteci cu carnea de porc, proaspătă
sau afumată, tăiată cuburi mici cu lama unui cuțit ascuțit.
Peste amestec pui o lingură de bulion, sare și piper măcinat.
Varza o pui în apă rece și o lași o oră, apoi o desfaci în foi
și faci sarmale din amestecul bine frămîntat cu mîna.
Toci 300 g de slănină de porc și ungi cu ea pereți unei oale
de pămînt sau tuci.
La fundul oalei pui șoriciul tăiat fîșii, pui deasupra varza
acră tocată și pui peste sarmale.
Printre rîndurile de sarmale pui bucăți de slănină și șorici
cît îți place.
Peste sarmale pui varza tocată, acopri cu apă caldă și fierbi
la foc mic două ceasuri.
Scazi pe vatra focului sau în cuptor, cu o lingură de bulion
de roșii pusă peste sarmale o dată cu apa caldă.
Servești cu smîntînă, imediat ce le-ai scos din cuptor, și cu
mămăliguță caldă.
Video cum se fac sarmalele
Sarmale Bătrînești
SARMALE BĂTRÎNEȘTI
Ingrediente
Video cum se fac sarmalele
- 1 kg carne de porc fără os
- 1 ceașcă de păsat sau orez
- sare
- 3 cepe
- 3 linguri de untură de porc
- 1 varză murată
- 300 g slănină
- 100 g șorici
- piper măcinat
- 2 linguri de bulion
Mod de preparare
Video cum se fac sarmalele
Alegi și cureți păsatul, îl lași în apă caldă să se înmoaie.
Toci trei cepe și le călești în trei linguri de untură
proaspătă de porc.
Cînd ceapa devine sticloasă, pui păsatul peste ea și lași
să scadă.
Scoți în vas adînc și amesteci cu carnea de porc, proaspătă
sau afumată, tăiată cuburi mici cu lama unui cuțit ascuțit.
Peste amestec pui o lingură de bulion, sare și piper măcinat.
Varza o pui în apă rece și o lași o oră, apoi o desfaci în foi
și faci sarmale din amestecul bine frămîntat cu mîna.
Toci 300 g de slănină de porc și ungi cu ea pereți unei oale
de pămînt sau tuci.
La fundul oalei pui șoriciul tăiat fîșii, pui deasupra varza
acră tocată și pui peste sarmale.
Printre rîndurile de sarmale pui bucăți de slănină și șorici
cît îți place.
Peste sarmale pui varza tocată, acopri cu apă caldă și fierbi
la foc mic două ceasuri.
Scazi pe vatra focului sau în cuptor, cu o lingură de bulion
de roșii pusă peste sarmale o dată cu apa caldă.
Servești cu smîntînă, imediat ce le-ai scos din cuptor, și cu
mămăliguță caldă.
Video cum se fac sarmalele
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții