Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Desert din fructe Conservate
DESERT DIN FRUCTE CONSERVATE
Ingrediente
- 1/2 kg căpșune
- 1/2 kg caise
- 1/2 kg zmeură
- 1/2 kg piersici
- 1/2 kg struguri
- 1/2 kg vișine
- 1/2 kg cireșe amare
- 1/2 l alcool rafinat
- 1 1/2 kg zahăr vanilie
Mod de preparare
Cureți fructele de frunze și de codițe, le speli cu multă
apă rece și le pui în borcan de sticlă de 10 litri procedînd
astfel : pui la bază borcanului căpșunele și cireșele pregătite
așa cum s-a arătat.
Le acoperi cu jumătate de kilogram de zahăr, apoi pui alcool.
Acoperi borcanul pînă cînd poți pune vișinele.
Peste vișine pui doar un strat subțire de zahăr.
La fel procedezi cu celelalte fructe, pînă cînd pui strugurii.
Cînd ai terminat, pui vanilie, acoperi cu un strat mai gros
de zahăr, dacă nu ești sigură de temperatura cămarei, pui un
strat subțire de aspirină pisată, și legi borcanul cu celofan pus
în două, umezit pe o parte și strîns bine cu o sfoară subțire.
Pui borcanul în cămară și-l desfaci peste iarnă, cînd fructele
sînt bine macerate.
Desert din fructe Conservate
DESERT DIN FRUCTE CONSERVATE
Ingrediente
- 1/2 kg căpșune
- 1/2 kg caise
- 1/2 kg zmeură
- 1/2 kg piersici
- 1/2 kg struguri
- 1/2 kg vișine
- 1/2 kg cireșe amare
- 1/2 l alcool rafinat
- 1 1/2 kg zahăr vanilie
Mod de preparare
Cureți fructele de frunze și de codițe, le speli cu multă
apă rece și le pui în borcan de sticlă de 10 litri procedînd
astfel : pui la bază borcanului căpșunele și cireșele pregătite
așa cum s-a arătat.
Le acoperi cu jumătate de kilogram de zahăr, apoi pui alcool.
Acoperi borcanul pînă cînd poți pune vișinele.
Peste vișine pui doar un strat subțire de zahăr.
La fel procedezi cu celelalte fructe, pînă cînd pui strugurii.
Cînd ai terminat, pui vanilie, acoperi cu un strat mai gros
de zahăr, dacă nu ești sigură de temperatura cămarei, pui un
strat subțire de aspirină pisată, și legi borcanul cu celofan pus
în două, umezit pe o parte și strîns bine cu o sfoară subțire.
Pui borcanul în cămară și-l desfaci peste iarnă, cînd fructele
sînt bine macerate.
Desert din Fructe de Toamnă
DESERT DIN FRUCTE DE TOAMNĂ
Ingrediente
- 4 mere
- 4 pere
- 4 piersici
- 4 linguri de zahăr tos
- 1 lingură de rom
- 1/4 linguriță de scorțișoară pisată
- 1/2 lămîie
- 1 cană de smîntînă proaspătă
Mod de preparare
Cureți fructele de coajă tare de deasupra, le golești
de semințe și de sîmburi și le tai felii subțiri.
Acoperi cu zahăr tos, amesteci ușor cu o furculiță
ca să nu rupi fructe, stropești cu rom și presari cu
puțină scorțișoară pisată.
Pui vasul la rece pentru două ore, acoperi cu smîntînă
proaspătă și servești în cupe adînci.
Desert din Fructe de Toamnă
DESERT DIN FRUCTE DE TOAMNĂ
Ingrediente
- 4 mere
- 4 pere
- 4 piersici
- 4 linguri de zahăr tos
- 1 lingură de rom
- 1/4 linguriță de scorțișoară pisată
- 1/2 lămîie
- 1 cană de smîntînă proaspătă
Mod de preparare
Cureți fructele de coajă tare de deasupra, le golești
de semințe și de sîmburi și le tai felii subțiri.
Acoperi cu zahăr tos, amesteci ușor cu o furculiță
ca să nu rupi fructe, stropești cu rom și presari cu
puțină scorțișoară pisată.
Pui vasul la rece pentru două ore, acoperi cu smîntînă
proaspătă și servești în cupe adînci.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții