Desert din Fructe de Vară




DESERT DIN FRUCTE DE VARĂ


Ingrediente

- 1/4 kg căpșune
- 1/4 kg fragi
- 1/4 kg caise
- 1/4 kg zmeură
- 1/4 kg zahăr
- 1/2 lămîie
- 200 g frișcă
- 50 ml coniac
- 100 g pișcoturi



Mod de preparare


Cureți fructele de frunze, le speli cu multă apă rece,
le golești de sîmburi și le așezi într-un castron adînc,
puse straturi subțiri, cu zahăr între ele.
Storci peste fructe zeama de la jumătate de lămîie și
stropești cu coniac.
Pui vasul la rece pentru două ore.
Cînd servești, amesteci fructele umblînd ușor cu o
furculiță între ele, le așezi în cupe adînci, pe care le
garnisești cu pișcoturi de șampanie.
Peste fructe pui frișcă proaspătă și servești imediat.




Desert din Fructe de Vară




DESERT DIN FRUCTE DE VARĂ


Ingrediente

- 1/4 kg căpșune
- 1/4 kg fragi
- 1/4 kg caise
- 1/4 kg zmeură
- 1/4 kg zahăr
- 1/2 lămîie
- 200 g frișcă
- 50 ml coniac
- 100 g pișcoturi



Mod de preparare


Cureți fructele de frunze, le speli cu multă apă rece,
le golești de sîmburi și le așezi într-un castron adînc,
puse straturi subțiri, cu zahăr între ele.
Storci peste fructe zeama de la jumătate de lămîie și
stropești cu coniac.
Pui vasul la rece pentru două ore.
Cînd servești, amesteci fructele umblînd ușor cu o
furculiță între ele, le așezi în cupe adînci, pe care le
garnisești cu pișcoturi de șampanie.
Peste fructe pui frișcă proaspătă și servești imediat.




Mere Rase



MERE RASE


Ingrediente

- 6 mere acrișoare
- 4 linguri de zahăr tos
- 100 g de nuci tocate
- 1/2 lămîie
- vanilie
- 1/4 linguriță scorțișoară pisată




Mod de preparare


Cureți merele de coajă și le treci pe răzătoare de sticlă.
Amesteci nucile tocate și lași amestecul deoparte.
Pe foc mic faci un sirop gros din patru linguri de zahăr
și trei linguri de apă, acrești cu zeamă de lămîie și
parfumezi cu vanilie.
Răcești siropul, amesteci cu merele care au stat cu nucile
tocate, dai amestecul la rece.
Servești după două ore, garnisind cupele cu fructe din
dulceață de care dorești.






Mere Rase



MERE RASE


Ingrediente

- 6 mere acrișoare
- 4 linguri de zahăr tos
- 100 g de nuci tocate
- 1/2 lămîie
- vanilie
- 1/4 linguriță scorțișoară pisată




Mod de preparare


Cureți merele de coajă și le treci pe răzătoare de sticlă.
Amesteci nucile tocate și lași amestecul deoparte.
Pe foc mic faci un sirop gros din patru linguri de zahăr
și trei linguri de apă, acrești cu zeamă de lămîie și
parfumezi cu vanilie.
Răcești siropul, amesteci cu merele care au stat cu nucile
tocate, dai amestecul la rece.
Servești după două ore, garnisind cupele cu fructe din
dulceață de care dorești.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții