Desert din Fructe de Toamnă



DESERT DIN FRUCTE DE TOAMNĂ


Ingrediente

- 4 mere
- 4 pere
- 4 piersici
- 4 linguri de zahăr tos
- 1 lingură de rom
- 1/4 linguriță de scorțișoară pisată
- 1/2 lămîie
- 1 cană de smîntînă proaspătă



Mod de preparare


Cureți fructele de coajă tare de deasupra, le golești
de semințe și de sîmburi și le tai felii subțiri.
Acoperi cu zahăr tos, amesteci ușor cu o furculiță
ca să nu rupi fructe, stropești cu rom și presari cu
puțină scorțișoară pisată.
Pui vasul la rece pentru două ore, acoperi cu smîntînă
proaspătă și servești în cupe adînci.



Desert din Fructe de Toamnă



DESERT DIN FRUCTE DE TOAMNĂ


Ingrediente

- 4 mere
- 4 pere
- 4 piersici
- 4 linguri de zahăr tos
- 1 lingură de rom
- 1/4 linguriță de scorțișoară pisată
- 1/2 lămîie
- 1 cană de smîntînă proaspătă



Mod de preparare


Cureți fructele de coajă tare de deasupra, le golești
de semințe și de sîmburi și le tai felii subțiri.
Acoperi cu zahăr tos, amesteci ușor cu o furculiță
ca să nu rupi fructe, stropești cu rom și presari cu
puțină scorțișoară pisată.
Pui vasul la rece pentru două ore, acoperi cu smîntînă
proaspătă și servești în cupe adînci.



Desert din Fructe de Vară




DESERT DIN FRUCTE DE VARĂ


Ingrediente

- 1/4 kg căpșune
- 1/4 kg fragi
- 1/4 kg caise
- 1/4 kg zmeură
- 1/4 kg zahăr
- 1/2 lămîie
- 200 g frișcă
- 50 ml coniac
- 100 g pișcoturi



Mod de preparare


Cureți fructele de frunze, le speli cu multă apă rece,
le golești de sîmburi și le așezi într-un castron adînc,
puse straturi subțiri, cu zahăr între ele.
Storci peste fructe zeama de la jumătate de lămîie și
stropești cu coniac.
Pui vasul la rece pentru două ore.
Cînd servești, amesteci fructele umblînd ușor cu o
furculiță între ele, le așezi în cupe adînci, pe care le
garnisești cu pișcoturi de șampanie.
Peste fructe pui frișcă proaspătă și servești imediat.




Desert din Fructe de Vară




DESERT DIN FRUCTE DE VARĂ


Ingrediente

- 1/4 kg căpșune
- 1/4 kg fragi
- 1/4 kg caise
- 1/4 kg zmeură
- 1/4 kg zahăr
- 1/2 lămîie
- 200 g frișcă
- 50 ml coniac
- 100 g pișcoturi



Mod de preparare


Cureți fructele de frunze, le speli cu multă apă rece,
le golești de sîmburi și le așezi într-un castron adînc,
puse straturi subțiri, cu zahăr între ele.
Storci peste fructe zeama de la jumătate de lămîie și
stropești cu coniac.
Pui vasul la rece pentru două ore.
Cînd servești, amesteci fructele umblînd ușor cu o
furculiță între ele, le așezi în cupe adînci, pe care le
garnisești cu pișcoturi de șampanie.
Peste fructe pui frișcă proaspătă și servești imediat.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții