Alivenci



ALIVENCI


Ingrediente

- 400 g brînză de vaci
- 4 ouă
- sare
- 4 linguri de smîntînă
- 4 linguri de mălai cernut
- 1 lingură de unt
- 2 linguri de făină



Mod de preparare


Pui brînza într-un castron adînc și o freci spumă cu
ouăle puse pe rînd.
Sărezi amestecul, adaugi făina de grîu bătută cu o
ceașcă de apă rece, la fel faci și cu mălaiul.
Amestecul acesta îl omogenizezi bine cu o lingură
de lemn, iar cînd este gata, îi adaugi o lingură de
unt cald.

Lași aluatul să se îndulcească la temperatura camerei
o oră, după care ungi o tavă cu grăsime și-l torni în tavă.
Lași aluatul să stea și în tavă o jumătate de oră, după
care-l coci la foc potrivit pînă cînd este ușor rumenit.
Scoți tava din cuptor și tai prăjitura cînd s-a răcorit puțin.
Servești feliile de alivenci cu smîntînă deasupra.




Alivenci



ALIVENCI


Ingrediente

- 400 g brînză de vaci
- 4 ouă
- sare
- 4 linguri de smîntînă
- 4 linguri de mălai cernut
- 1 lingură de unt
- 2 linguri de făină



Mod de preparare


Pui brînza într-un castron adînc și o freci spumă cu
ouăle puse pe rînd.
Sărezi amestecul, adaugi făina de grîu bătută cu o
ceașcă de apă rece, la fel faci și cu mălaiul.
Amestecul acesta îl omogenizezi bine cu o lingură
de lemn, iar cînd este gata, îi adaugi o lingură de
unt cald.

Lași aluatul să se îndulcească la temperatura camerei
o oră, după care ungi o tavă cu grăsime și-l torni în tavă.
Lași aluatul să stea și în tavă o jumătate de oră, după
care-l coci la foc potrivit pînă cînd este ușor rumenit.
Scoți tava din cuptor și tai prăjitura cînd s-a răcorit puțin.
Servești feliile de alivenci cu smîntînă deasupra.




Spumă de Fructe




SPUMĂ DE FRUCTE


Ingrediente

- 1/4 fructe de sezon
- 4 albușuri
- 4 linguri de zahăr farin





Mod de preparare


Cureți fructele de frunze și de codițe, le speli
în apă rece și le toci cu o furculiță mărunt.
Le lași să se odihnească și să lase zeamă, cît
vreme bați spumă tare cele patru albușuri.
Lucrezi cu albușuri care au stat la temperatura
camerei cîteva ore, ca să nu se taie la bătut.
Pui zahărul pe rînd și bați cu telul fără întrerupere.
Cînd amestecul se ține de tel, este gata.
Pui fructele, luînd cu lingura cîte puțin și bați
în continuare.
O altă metodă mai simplă este aceea cînd bați
albușurile în amestec cu fructele de la început,
și pui doar zahăr cîte puțin.
Spuma de fructe o servești imediat.




Spumă de Fructe




SPUMĂ DE FRUCTE


Ingrediente

- 1/4 fructe de sezon
- 4 albușuri
- 4 linguri de zahăr farin





Mod de preparare


Cureți fructele de frunze și de codițe, le speli
în apă rece și le toci cu o furculiță mărunt.
Le lași să se odihnească și să lase zeamă, cît
vreme bați spumă tare cele patru albușuri.
Lucrezi cu albușuri care au stat la temperatura
camerei cîteva ore, ca să nu se taie la bătut.
Pui zahărul pe rînd și bați cu telul fără întrerupere.
Cînd amestecul se ține de tel, este gata.
Pui fructele, luînd cu lingura cîte puțin și bați
în continuare.
O altă metodă mai simplă este aceea cînd bați
albușurile în amestec cu fructele de la început,
și pui doar zahăr cîte puțin.
Spuma de fructe o servești imediat.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții