Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Chifle de Brînză
CHIFLE DE BRÎNZĂ
Ingrediente
- 200 g brînză dulce
- 200 g unt
- 200 g făină
- sare
- 1 ou
- 2 linguri marmeladă de caise
- 4 nuci tocate
Mod de preparare
Înmoi untul pe foc moale și-l freci spumă, apoi îl
amesteci cu brînză de vaci.
Pui făina cernută în ploaie, pui sare și frămînți un
aluat tăricel, pe care-l lași la rece un înceas încheiat.
Scoți aluatul, întinzi o foaie groasă de 1 cm, tai cu
cuțitul pătrate și pui prăjiturile să se coacă în cuptor,
în tavă neunsă, la foc potrivit.
Scoți cîns s-au rumenit ușor, lași pe o farfurie și
pregătești umplutura : amesteci marmelada de caise
cu nuci tocate și un praf de vanilie.
Ungi prăjiturile cu marmeladă, pui pe o farfurie și
servești cînd s-au răcit.
Chifle de Brînză
CHIFLE DE BRÎNZĂ
Ingrediente
- 200 g brînză dulce
- 200 g unt
- 200 g făină
- sare
- 1 ou
- 2 linguri marmeladă de caise
- 4 nuci tocate
Mod de preparare
Înmoi untul pe foc moale și-l freci spumă, apoi îl
amesteci cu brînză de vaci.
Pui făina cernută în ploaie, pui sare și frămînți un
aluat tăricel, pe care-l lași la rece un înceas încheiat.
Scoți aluatul, întinzi o foaie groasă de 1 cm, tai cu
cuțitul pătrate și pui prăjiturile să se coacă în cuptor,
în tavă neunsă, la foc potrivit.
Scoți cîns s-au rumenit ușor, lași pe o farfurie și
pregătești umplutura : amesteci marmelada de caise
cu nuci tocate și un praf de vanilie.
Ungi prăjiturile cu marmeladă, pui pe o farfurie și
servești cînd s-au răcit.
Turte la Tigaie

TURTE LA TIGAIE
Ingrediente
- 500 g făină
- sare
- 1 lingură de zahăr
- drojdie 1 pliculeț de drojdie uscat, sau 1 cub de 25 g
- 200 - 300 g apă caldă
Mod de preparare
Se pune făina într-un castron adînc, amesteci drojdia
cu apa caldă și zahărul, și freci pînă se topește zahărul.
După aceea pui maiaua peste făină și faci un aluat,
amesteci pînă nu se mai ia de mîini aluatul, atunci este
gata.
Îl lași o jumătate de oră la dospit, acoperit cu un prosop
( ștergar ) curat.
După ce și-a dublat volumul, adică s-a dospit, aruncăm
cu făină pe masa de lucru, și începem să întindem
turtele aproximativ cît tigaia de pare, și grosimea de 1 cm.
Le punem în tigaie fără ulei sai untură, și le coacem.
Se poate servi cu brînza sau telemea proaspătă.
Turte la Tigaie

TURTE LA TIGAIE
Ingrediente
- 500 g făină
- sare
- 1 lingură de zahăr
- drojdie 1 pliculeț de drojdie uscat, sau 1 cub de 25 g
- 200 - 300 g apă caldă
Mod de preparare
Se pune făina într-un castron adînc, amesteci drojdia
cu apa caldă și zahărul, și freci pînă se topește zahărul.
După aceea pui maiaua peste făină și faci un aluat,
amesteci pînă nu se mai ia de mîini aluatul, atunci este
gata.
Îl lași o jumătate de oră la dospit, acoperit cu un prosop
( ștergar ) curat.
După ce și-a dublat volumul, adică s-a dospit, aruncăm
cu făină pe masa de lucru, și începem să întindem
turtele aproximativ cît tigaia de pare, și grosimea de 1 cm.
Le punem în tigaie fără ulei sai untură, și le coacem.
Se poate servi cu brînza sau telemea proaspătă.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții
