Lichiu



LICHIU


Ingrediente

- 1/2 kg de făină
- sare
- drojdie de bere
- 2 linguri de unt
- 2 ouă
- 200 g de slănină
- 1 cană lapte dulce
- 1 lingură de mălai



Mod de preparare


Cerni făina și o pui într-un castron adînc, pui u praf de
sare și drojdie de bere cît o jumătate de nucă.
Frămînți cu lapte dulce un aluat tare de pîine, lași să se
odihnească o jumătate de ceas, la rece după care frămînți
din nou și iar la rece, cu bucăți mici de unt așezate peste cocă.
Scoți și frămînți din nou zece minute, ungi cu unt, împăturești
aluatul și întinzi o foaie de 2 cm grosime.
Toci slănina de casă, amesteci cu sare și cu două ouă crude,
pui peste foaia de aluat așezată pe lopata de pîine.
Cureți cuptorul, presari locul cu mălai, pui foaia de aluat să
se coacă direct pe vatră.
Astupi cuptorul cît timp se coace aluatul și scoți cînd s-a
rumenit.
Servești lichiul cald, tăiat felii mari.



Lichiu



LICHIU


Ingrediente

- 1/2 kg de făină
- sare
- drojdie de bere
- 2 linguri de unt
- 2 ouă
- 200 g de slănină
- 1 cană lapte dulce
- 1 lingură de mălai



Mod de preparare


Cerni făina și o pui într-un castron adînc, pui u praf de
sare și drojdie de bere cît o jumătate de nucă.
Frămînți cu lapte dulce un aluat tare de pîine, lași să se
odihnească o jumătate de ceas, la rece după care frămînți
din nou și iar la rece, cu bucăți mici de unt așezate peste cocă.
Scoți și frămînți din nou zece minute, ungi cu unt, împăturești
aluatul și întinzi o foaie de 2 cm grosime.
Toci slănina de casă, amesteci cu sare și cu două ouă crude,
pui peste foaia de aluat așezată pe lopata de pîine.
Cureți cuptorul, presari locul cu mălai, pui foaia de aluat să
se coacă direct pe vatră.
Astupi cuptorul cît timp se coace aluatul și scoți cînd s-a
rumenit.
Servești lichiul cald, tăiat felii mari.



Gogoși din Felii de Franzelă



GOGOȘI DIN FELII DE FRANZELĂ


Ingrediente

- 1/2 franzelă
- 1 pahar de vin alb
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de pesmet
- compot
- ouă



Mod de preparare


Tai franzela felii groase de 2 cm și le treci prin
vin alb, apoi prin ou bine bătut.
Treci feliile astfel pregătite prin pesmet și prăjești
în ulei fierbinte.
Cînd s-au rumenit, scoți feliile de franzelă, le pui
pe un platou și servești cu compot din fructe de
sezon, îndulcit după gust.




Gogoși din Felii de Franzelă



GOGOȘI DIN FELII DE FRANZELĂ


Ingrediente

- 1/2 franzelă
- 1 pahar de vin alb
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de pesmet
- compot
- ouă



Mod de preparare


Tai franzela felii groase de 2 cm și le treci prin
vin alb, apoi prin ou bine bătut.
Treci feliile astfel pregătite prin pesmet și prăjești
în ulei fierbinte.
Cînd s-au rumenit, scoți feliile de franzelă, le pui
pe un platou și servești cu compot din fructe de
sezon, îndulcit după gust.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții