Palancă



PALANCĂ

Ingrediente

- 1/2 de mălai
- sare
- 1 l zeamă de dovleac caldă
- frunze de hrean
- 1/4 kg făină


Mod de preparare

Cerni mălaiul prin sită deasă și-l opărești cu
zeamă de dovleac.
Bați cu o lingură de lemn cîteva minute, ca să
amesteci bine mălaiul.
Lași să se îndulcească trei ceasuri bune, adaugi
făina cernută și ea, pui un praf de sare și bați din
nou aluatul.
Lași să mai stea o oră, pui în amestec bucăți de
dovleac copt sau fiert, iei o lingură mare și pui
aluat pe frunze de varză sau de hrean.
Pui frunzele în gura cuptorului cald, unde ai copt
pîine.
Acoperi cu altă frunză și lași să se coacă, cu jăratic
pus deasupra frunzei de hrean.
Cînd plăcinta este coaptă, scoți frunza de deasupra,
care s-a ars, rupi din plăcintă bucăți mari și servești imediat.
Palanca este plăcintă de toamnă sau de iarnă timpurie.


Palancă



PALANCĂ

Ingrediente

- 1/2 de mălai
- sare
- 1 l zeamă de dovleac caldă
- frunze de hrean
- 1/4 kg făină


Mod de preparare

Cerni mălaiul prin sită deasă și-l opărești cu
zeamă de dovleac.
Bați cu o lingură de lemn cîteva minute, ca să
amesteci bine mălaiul.
Lași să se îndulcească trei ceasuri bune, adaugi
făina cernută și ea, pui un praf de sare și bați din
nou aluatul.
Lași să mai stea o oră, pui în amestec bucăți de
dovleac copt sau fiert, iei o lingură mare și pui
aluat pe frunze de varză sau de hrean.
Pui frunzele în gura cuptorului cald, unde ai copt
pîine.
Acoperi cu altă frunză și lași să se coacă, cu jăratic
pus deasupra frunzei de hrean.
Cînd plăcinta este coaptă, scoți frunza de deasupra,
care s-a ars, rupi din plăcintă bucăți mari și servești imediat.
Palanca este plăcintă de toamnă sau de iarnă timpurie.


Meșnița



MEȘNIȚA


Ingrediente

- 1 1/2 l lapte dulce nefiert
- sare
- 1 cană crupe de porumb alb
- dovleac fiert



Mod de preparare


Strecori laptele, muls proaspăt, prin tifon și pui
să fiarbă într-o oală mai mare.
Cînd se încălzește laptele, pui o cană de crupe
de porumb alb, pe care le-ai vînturat bine și șe-ai
spălat în mai multe ape.
Fierbi cu bucăți de dovleac fiert sau copt.
Meșnița se servește numai caldă.





Meșnița



MEȘNIȚA


Ingrediente

- 1 1/2 l lapte dulce nefiert
- sare
- 1 cană crupe de porumb alb
- dovleac fiert



Mod de preparare


Strecori laptele, muls proaspăt, prin tifon și pui
să fiarbă într-o oală mai mare.
Cînd se încălzește laptele, pui o cană de crupe
de porumb alb, pe care le-ai vînturat bine și șe-ai
spălat în mai multe ape.
Fierbi cu bucăți de dovleac fiert sau copt.
Meșnița se servește numai caldă.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții