Ardei Umpluți cu Varză



ARDEI UMPLUȚI CU VARZĂ


Ingrediente

- 4 kg ardei gras
- 3 kg varză albă
- 2 morcovi
- 4 țeline mari
- sare
- piper boabe
- usturoi
- foi de dafin


Mod de preparare


Se aleg ardei sănătoși și cărnoși, se spală și se decupează
căpăcelele.
Se lasă să se scurgă cu gura în jos.
În acest timp se toacă mărunt varza, se pune într-un vas,
adînc, se dă morcovul pe răzătoare și se taie țelinele fideluță.
Se amestecă legumele, se sărează și se umplu ardeii, care
se pun în straturi, într-un borcan de sticlă, cu frunze de țelină
între ei.
Se fierbe apă cu sare, adăugînd cîte 40 g de sare gronjoasă
la un litru de apă, se pun în borcan boabe de piper și foi de
dafin și se toarnă saramura răcită o jumătate de oră peste ardei.
În borcan, alternînd printre ardei, se pun căței de usturoi întregi
și felii de morcov.
A doua zi ze leagă borcanul cu celofan pus în două.
Se păstrează peste iarnă, în cămară cu temperatură constantă
și se servesc ca salată la mîncăruri din legume și carne.


Ardei Umpluți cu Varză



ARDEI UMPLUȚI CU VARZĂ


Ingrediente

- 4 kg ardei gras
- 3 kg varză albă
- 2 morcovi
- 4 țeline mari
- sare
- piper boabe
- usturoi
- foi de dafin


Mod de preparare


Se aleg ardei sănătoși și cărnoși, se spală și se decupează
căpăcelele.
Se lasă să se scurgă cu gura în jos.
În acest timp se toacă mărunt varza, se pune într-un vas,
adînc, se dă morcovul pe răzătoare și se taie țelinele fideluță.
Se amestecă legumele, se sărează și se umplu ardeii, care
se pun în straturi, într-un borcan de sticlă, cu frunze de țelină
între ei.
Se fierbe apă cu sare, adăugînd cîte 40 g de sare gronjoasă
la un litru de apă, se pun în borcan boabe de piper și foi de
dafin și se toarnă saramura răcită o jumătate de oră peste ardei.
În borcan, alternînd printre ardei, se pun căței de usturoi întregi
și felii de morcov.
A doua zi ze leagă borcanul cu celofan pus în două.
Se păstrează peste iarnă, în cămară cu temperatură constantă
și se servesc ca salată la mîncăruri din legume și carne.


Cornuri Pentru Ceai



CORNURI PENTRU CEAI


Ingrediente

- 1 cană de untură topită
- 4 căni de făină
- 1 ou
- 1 gălbenuș
- 2 linguri de zahăr
- drojdie de bere
- 1 cană de lapte dulce ( pentru aluat )
- 3 linguri de marmeladă de fructe
- 10 nuci tocate
- coajă de lămîie
- 1 lingură de rom


Mod de preparare

Se lasă untura pe foc mic și cînd s-a înmuiat se freacă
spumă cu două linguri de zahăr și un ou întreg.
În amestec se pune un praf de sare.
Se adaugă făina, cernută proaspăt, în ploaie, amestecînd
cu o lingură de lemn pînă se încorporează bine, alternativ
cu laptele cald în care s-a înmuiat drojdia de bere.
Amestecul se frămîntă cu mîna, apoi se lasă la dospit o oră.
Se întind bucăți din aluat, se taie pătrate cu latura de 5 cm,
se pune pe un colț umplutură de marmeladă în amestec cu
nuci tocate, coajă de lămîie și o lingură de rom, apoi se
rulează foaia de aluat spre colțul opus și se așază cornurile
pe o tavă neunsă.
Se introduce tava în cuptorul fierbinte, se lasă focul mic un
sfert de oră, se potrivește focul mai iute și se lasă pînă cînd
se rumenesc cornurile.
Se ung cu un gălbenuș înainte de a fi introduse în cuptor și,
după gust, se presară cu zahăr tos.
Se servesc calde sau reci, cu ceai sau cu compot de fructe.


Cornuri Pentru Ceai



CORNURI PENTRU CEAI


Ingrediente

- 1 cană de untură topită
- 4 căni de făină
- 1 ou
- 1 gălbenuș
- 2 linguri de zahăr
- drojdie de bere
- 1 cană de lapte dulce ( pentru aluat )
- 3 linguri de marmeladă de fructe
- 10 nuci tocate
- coajă de lămîie
- 1 lingură de rom


Mod de preparare

Se lasă untura pe foc mic și cînd s-a înmuiat se freacă
spumă cu două linguri de zahăr și un ou întreg.
În amestec se pune un praf de sare.
Se adaugă făina, cernută proaspăt, în ploaie, amestecînd
cu o lingură de lemn pînă se încorporează bine, alternativ
cu laptele cald în care s-a înmuiat drojdia de bere.
Amestecul se frămîntă cu mîna, apoi se lasă la dospit o oră.
Se întind bucăți din aluat, se taie pătrate cu latura de 5 cm,
se pune pe un colț umplutură de marmeladă în amestec cu
nuci tocate, coajă de lămîie și o lingură de rom, apoi se
rulează foaia de aluat spre colțul opus și se așază cornurile
pe o tavă neunsă.
Se introduce tava în cuptorul fierbinte, se lasă focul mic un
sfert de oră, se potrivește focul mai iute și se lasă pînă cînd
se rumenesc cornurile.
Se ung cu un gălbenuș înainte de a fi introduse în cuptor și,
după gust, se presară cu zahăr tos.
Se servesc calde sau reci, cu ceai sau cu compot de fructe.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții