,,Ochelari”



,,OCHELARI”


Ingrediente

- 200 g unt
- 300 g făină
- 1 lingură de oțet
- sare
- 100 g zahăr pudră
- 200 g margarină
- 1 ceașcă de apă caldă



Mod de preparare


Se freacă margarina spumă, după care se adaugă zahărul
și se continuă operația pînă ce zahărul nu se mai simte
în compoziție..
Se adaugă un praf de sare și făină pusă încet, în ploie.
Se pune peste aluat o ceașcă cu apă caldă și se frămîntă
cu mîna zece minute.
Se lasă să se odihnească un sfert de oră, se întinde apoi
o foaie groasă, se unge cu o pătrime din cantitatea de unt
și se frămîntă din nou.
Se lasă la rece, 15 minute, apoi se repetă operația de trei ori.
Se întinde o foaie groasă de 1 cm, se taie fîșii lungi de cîte
8 cm și late de 5 cm, se rulează fîșiile înspre interior,
dîndu-le forma unor ochelari.
Se încălzește foarte tare cuptorul, se stopește cu apă, se
așază fursecurile într-o tavă și se coc la foc tare.
Se scot cînd se rumenesc pe partea care stă pe tavă, se
pudrează cu zahăr farin și se servesc reci.



,,Ochelari”



,,OCHELARI”


Ingrediente

- 200 g unt
- 300 g făină
- 1 lingură de oțet
- sare
- 100 g zahăr pudră
- 200 g margarină
- 1 ceașcă de apă caldă



Mod de preparare


Se freacă margarina spumă, după care se adaugă zahărul
și se continuă operația pînă ce zahărul nu se mai simte
în compoziție..
Se adaugă un praf de sare și făină pusă încet, în ploie.
Se pune peste aluat o ceașcă cu apă caldă și se frămîntă
cu mîna zece minute.
Se lasă să se odihnească un sfert de oră, se întinde apoi
o foaie groasă, se unge cu o pătrime din cantitatea de unt
și se frămîntă din nou.
Se lasă la rece, 15 minute, apoi se repetă operația de trei ori.
Se întinde o foaie groasă de 1 cm, se taie fîșii lungi de cîte
8 cm și late de 5 cm, se rulează fîșiile înspre interior,
dîndu-le forma unor ochelari.
Se încălzește foarte tare cuptorul, se stopește cu apă, se
așază fursecurile într-o tavă și se coc la foc tare.
Se scot cînd se rumenesc pe partea care stă pe tavă, se
pudrează cu zahăr farin și se servesc reci.



Paleuri cu Nuci




PALEURI CU NUCI


Ingrediente

- 250 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 350 g făină
- 8 gălbenușuri
- coajă de lămîie
- zahăr vanilat
- 200 g nuci
- un praf de sare
- marmeladă de caise



Mod de preparare

Untul se lasă la temperatura camerei cîteva ore,
după care se freacă spumă cu zahărul și coaja
de lămîie sau vanilia, pînă cînd zahărul nu se
mai simte în amestec.
Se adaugă rînd pe rînd gălbenușurile și apoi făina
în ploaie.
Se ia din amestec cu lingurița și se pun fursecurile
pe tava neunsă să se coacă în cuptorul foarte fierbinte,
la foc potrivit.
Se scot pe un platou, se lasă să se răcească puțin,
după care se lipesc două cîte două, avînd între ele
nucă măcinată în amestec cu marmeladă de caise.
Se pudrează cu zahăr farin în amestec cu zahăr vanilat.


Paleuri cu Nuci




PALEURI CU NUCI


Ingrediente

- 250 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 350 g făină
- 8 gălbenușuri
- coajă de lămîie
- zahăr vanilat
- 200 g nuci
- un praf de sare
- marmeladă de caise



Mod de preparare

Untul se lasă la temperatura camerei cîteva ore,
după care se freacă spumă cu zahărul și coaja
de lămîie sau vanilia, pînă cînd zahărul nu se
mai simte în amestec.
Se adaugă rînd pe rînd gălbenușurile și apoi făina
în ploaie.
Se ia din amestec cu lingurița și se pun fursecurile
pe tava neunsă să se coacă în cuptorul foarte fierbinte,
la foc potrivit.
Se scot pe un platou, se lasă să se răcească puțin,
după care se lipesc două cîte două, avînd între ele
nucă măcinată în amestec cu marmeladă de caise.
Se pudrează cu zahăr farin în amestec cu zahăr vanilat.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții