Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
,,Ochelari”
,,OCHELARI”
Ingrediente
- 200 g unt
- 300 g făină
- 1 lingură de oțet
- sare
- 100 g zahăr pudră
- 200 g margarină
- 1 ceașcă de apă caldă
Mod de preparare
Se freacă margarina spumă, după care se adaugă zahărul
și se continuă operația pînă ce zahărul nu se mai simte
în compoziție..
Se adaugă un praf de sare și făină pusă încet, în ploie.
Se pune peste aluat o ceașcă cu apă caldă și se frămîntă
cu mîna zece minute.
Se lasă să se odihnească un sfert de oră, se întinde apoi
o foaie groasă, se unge cu o pătrime din cantitatea de unt
și se frămîntă din nou.
Se lasă la rece, 15 minute, apoi se repetă operația de trei ori.
Se întinde o foaie groasă de 1 cm, se taie fîșii lungi de cîte
8 cm și late de 5 cm, se rulează fîșiile înspre interior,
dîndu-le forma unor ochelari.
Se încălzește foarte tare cuptorul, se stopește cu apă, se
așază fursecurile într-o tavă și se coc la foc tare.
Se scot cînd se rumenesc pe partea care stă pe tavă, se
pudrează cu zahăr farin și se servesc reci.
Postare
ANPC Termeni și Condiții