Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Cornuri cu Nuci
CORNURI CU NUCI
Ingrediente
- 170 g untură
- drojdie de bere
- 1 lingură de zahăr
- 30 ml apă caldă
- sare
- 300 g făină
- 3 linguri marmeladă de prune
- 10 nuci
- 1 ou
- coniac
Mod de preparare
Se cerne făina și se pune peste ea untura încălzită.
Se adaugă un praf de sare și apă caldă și se frămîntă
un aluat potrivit, în care se adaugă drojdie de bere,
frecată cu zahăr pînă cînd devină lichidă.
După ce se adaugă drojdia, se frămîntă bine aluatul
( unul din secretele aluatului dospit este timpul de
frămîntat ).
Prin frămîntare îndelungată, aluatul primește o
cantitate mare de aer în compoziție și devine pufos.
Astfel pregătit, aluatul se lasă la cald să dospească
o oră.
Se întind foi groase de 1 cm, se taie pătrate cu latura
de 5 cm, se pregătește umplutura și se pune pe un
colț al pătratului, apoi se rulează.
Magiunul de prune se amestecă cu nucile măcinate,
se pune peste amestec un albuș bătut spumă tare, se
omogenizează și se parfumează cu o lingură de coniac.
Cornurile se pun pe o tavă neusă, se ung pe deasupra
cu gălbenuș, care se întinde cu o pană de pasăre, se
presară cu zahăr tos și se coc la foc potrivit o jumătate
de oră.
Se scot, se pune pe un platou mare, se servesc calde sau
reci, ca desert, sau lîngă ceai și cafea cu lapte.
Postare
ANPC Termeni și Condiții