Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Fursecuri Arlechin
FURSECURI ARLECHIN
Ingrediente
Pentru aluat
- 300 g făină
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de ulei
- 2 gălbenușuri
- sare
- bicarbonat de sodiu
- coajă de lămîie
- 1 lingură de oțet
Pentru glazură
- 150 g marmeladă de caise
- 100 g zahăr farin
- vanilie
- 2 albușuri
- 10 nuci
Mod de preparare
Se cerne făina într-un vas adînc, se adaugă două gălbenușuri,
sare două linguri de zahăr, coajă rasă de lămîie, o lingură de
ulei, 1/2 linguriță de bicarbonat stins cu oțet și untul.
Se amestecă bine toate, se frămîntă un aluat care se întinde
imediat.
Din foaia de aluat groasă de 1 cm se taie dreptunghiuri cu
laturile de 3 și 6 cm, care se pun la copt în cuptorul încins, la
foc tare.
Se scot, se ung cu marmeladă în amestec cu zece nuci măcinate,
se lipesc cîte patru unele peste altele și se lasă pe platou.
Din două linguri de zahăr pudră, puțină vanilie și albușurile
bătute spumă tare se face o glazură care se întinde peste
fiecare fursec.
Se introduc pentru zece minute în cuptorul cald, ca să se
întărească glazura, se scot și se lasă să se răcească.
Postare
ANPC Termeni și Condiții