Fursecuri cu Portocale



FURSECURI CU PORTOCALE


Ingrediente

- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 200 g frișcă
- 400 g făină
- 1 lingură coji de portocală confiată
- 1 pahar de lapte
- 1 pahar de nuci măcinate




Mod de preparare

Se lasă untul la temperatura camerei, apoi se freacă spumă
5 minute, după care se adaugă gălbenușurile pe rînd, zahărul
și cojile de portocale confiate în zahăr și alcool.
Se freacă energic crema pînă cînd zahărul nu se mai simte
în compoziție.
Se încorporează laptele treptat, amestecînd într-una, astfel
crema se taie.
Peste crema obținută se adaugă făină în ploaie și se amestecă
încet, nucile și la urmă, frișca.
Se încorporează totul amestecînd încet și se lasă cinci minute
aluatul să se odihnească.
Se ia cu lingurița din el, se pun fursecurile pe o tavă neunsă
și se coc la foc iute.
Sînt gata cînd se desprind de pe tavă.
Se pudrează calde cu zahăr farin și se servesc cînd s-au răcit.
Albușurile nu se folosesc.



Fursecuri cu Portocale



FURSECURI CU PORTOCALE


Ingrediente

- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 200 g frișcă
- 400 g făină
- 1 lingură coji de portocală confiată
- 1 pahar de lapte
- 1 pahar de nuci măcinate




Mod de preparare

Se lasă untul la temperatura camerei, apoi se freacă spumă
5 minute, după care se adaugă gălbenușurile pe rînd, zahărul
și cojile de portocale confiate în zahăr și alcool.
Se freacă energic crema pînă cînd zahărul nu se mai simte
în compoziție.
Se încorporează laptele treptat, amestecînd într-una, astfel
crema se taie.
Peste crema obținută se adaugă făină în ploaie și se amestecă
încet, nucile și la urmă, frișca.
Se încorporează totul amestecînd încet și se lasă cinci minute
aluatul să se odihnească.
Se ia cu lingurița din el, se pun fursecurile pe o tavă neunsă
și se coc la foc iute.
Sînt gata cînd se desprind de pe tavă.
Se pudrează calde cu zahăr farin și se servesc cînd s-au răcit.
Albușurile nu se folosesc.



Fursecuri Figaro



FURSECURI FIGARO


Ingrediente

Pentru aluat

- 150 g unt
- 200 g zahăr tos
- 2 gălbenușuri
- 350 g făină
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 lingură de oțet
- sare
- coajă de lămîie

Pentru glazură

- 20 de nuci
- 4 linguri de marmeladă
- 75 g zahăr pudră
- 4 albușuri
- 2 linguri de făină


Mod de preparare

Se cerne făina și se pune într-un vas adînc.
Peste ea se pune untul înmuiat pe foc, un
praf de sare, coajă de lămîie, două gălbenușuri
și bicarbonatul stins cu o lingură de oțet.
Se frămîntă aluatul o jumătate de oră, pentru
a da posibilitatea aerului să pătrundă în
straturile lui și să-l facă pufos.
Se întinde o foaie groasă de 1 cm și se pune
în tava neunsă, la foc tare.
Se coace doar pe jumătate, se scoate tava din
cuptor, se unge foaia de aluat cu marmeladă
de caise sau de prune și se acoperă cu o glazură
făcută din : patru albușuri bătute spumă împreună
cu nucile măcinate.
Amestecul se ține pe foc mic, amestecînd fără
întrerupere.
Se pune făina cernută peste albuș, cîte puțin, se
încorporează bătînd continuu, și se lasă să fiarbă
încet zece minute.
Amestecul se pune peste foaia de aluat, se continuă
coacerea la foc potrivit.
Se scoate tava din cuptor, se lasă un sfert de oră
să se răcească și se taie forme geometrice cu un
cuțit ascuțit și udat cu apă rece.

Fursecuri Figaro



FURSECURI FIGARO


Ingrediente

Pentru aluat

- 150 g unt
- 200 g zahăr tos
- 2 gălbenușuri
- 350 g făină
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 lingură de oțet
- sare
- coajă de lămîie

Pentru glazură

- 20 de nuci
- 4 linguri de marmeladă
- 75 g zahăr pudră
- 4 albușuri
- 2 linguri de făină


Mod de preparare

Se cerne făina și se pune într-un vas adînc.
Peste ea se pune untul înmuiat pe foc, un
praf de sare, coajă de lămîie, două gălbenușuri
și bicarbonatul stins cu o lingură de oțet.
Se frămîntă aluatul o jumătate de oră, pentru
a da posibilitatea aerului să pătrundă în
straturile lui și să-l facă pufos.
Se întinde o foaie groasă de 1 cm și se pune
în tava neunsă, la foc tare.
Se coace doar pe jumătate, se scoate tava din
cuptor, se unge foaia de aluat cu marmeladă
de caise sau de prune și se acoperă cu o glazură
făcută din : patru albușuri bătute spumă împreună
cu nucile măcinate.
Amestecul se ține pe foc mic, amestecînd fără
întrerupere.
Se pune făina cernută peste albuș, cîte puțin, se
încorporează bătînd continuu, și se lasă să fiarbă
încet zece minute.
Amestecul se pune peste foaia de aluat, se continuă
coacerea la foc potrivit.
Se scoate tava din cuptor, se lasă un sfert de oră
să se răcească și se taie forme geometrice cu un
cuțit ascuțit și udat cu apă rece.

Postare

  ANPC Termeni și Condiții